mandag 31. mai 2010

Hva kommer nå..Lekestue!

Eller rettere sagt: Hva kommer nå...Utedo! For lekestuen til mine stakkars barn er nemlig en gammel utedo. Huset vårt ble nemlig bygd i 1925, med utendørs do....Det er naturligvis lenge siden det lille huset ble brukt til "det unevnelige", og heldigvis finnes det ingen spor igjen fra den tid. Nå er det lille huset nemlig lekestue på heltid, og er renovert og ombygd av undertegnede.

Lekestuen er naturligvis standsmessig innredet, med egen postkasse og vegghengt blomsterkasse.Vel inne i lekestuen finner man en liten spiseplass med et tapetsert bord, stol, samt benk - til inntagelse av de tallrike måltidene som tilberedes i lekestuens kjøkken.


Under en benk har jeg skuffer tapetsert med retrotapet. Her finnes alt man trenger i et lekestuekjøkken.


I denne komfyren tilberedes mye forskjellig. Det er kanskje ikke så variert kost vi snakker om,for det går nok mest i leire og grus. Komfyren er en gammel kommode. Jeg har tatt ut de to øverste skuffene og satt inn en "ovnsdør" og skrudd på et håndtak. Kokeplatene er bare svarte sirkler som jeg har malt rett på platen.


Inni komfyren har jeg satt inn to stekeplater, og der kan man blant annet steke denne:Pizzaen er en gammel bordskåner som jeg har saget i biter og dekorert med "pepperoni" og diverse annet.

Barnevognen er et loppisfunn, og dukken i vognen får stadig trilleturer rundt i hagen. Når det er sovetid for dukken blir vognen plassert i skyggen bak lekestuen sånn at dukken skal få sove i fred og ro.
Klesvask til tørk
Følg stigen og kom opp til en bitte liten hems, naturligvis hjemmesnekret. Jeg begynner å bli ganske flink med stikksag og drill etter hvert om jeg så skal si det selv...Stigen var en liten utfordring, for det er jo viktig at den er veldig stabil. Ting tar tid...
Oppe på hemsen er det puter og tapet, og ikke minst en liten luke det går an å titte ut gjennom. Dette er et meget populært tilholdssted for de minste. Her tilbringes utallige timer hver uke i sommerhalvåret!

Da var rundturen i lekestuen over!Dere må unnskylde at tekst og bilde ikke henger helt sammen, men i dag fungerer ingen ting når jeg skal lage innlegg. Tekst og bilder hopper hit og dit og ingen ting blir sånn jeg vil at det skal bli. Men men, nå har jeg holdt på i over to timer så nå får det bli som det blir:) Ha en finfin mandag alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Hei! Takk for kjempekoselige kommentarer i bloggen min!
  For en fantastisk lekestue!! Den er akkurat sånn jeg ønsket meg da jeg var liten. Hemsen var veldig imponerende! Jeg drømmer om å lage en lekestue i hagen her en gang.
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 2. Heisan!

  For en hærlig lekestue!!! Snakk om 'WOW'! Du er så utrolig oppfinnsom, med hjemmelaget komfyr og til og med pizza! Hvem hadde komt på det?

  Og så hemsen da, utrolig flott. Du er FLINK!!

  Men så MÅ jeg fortelle deg noe, satt kaffen nesten i halsen da jeg scrollet nedover og fant den blå dukkevognen. Har mamma gitt dukkevognen min til loppis? Neida, helt sikkert ikke, men jeg hadde (har) helt maken vogn. Fikk den til min 2-års dag og mamma sydde pute og dyne i gult stoff med blonder.

  Tusen takk for koselig tilbakemelding på retrotapetene våre, forresten. Veldig oppmuntrende når andre liker det man driver med.

  Ha en fin kveld videre :-)

  Klem fra Sølvi

  SvarSlett
 3. PS Legger deg til blogglisten min!

  SvarSlett
 4. For en flott lekestue! Heldige barn som har den!

  Jeg må gratulere og si du (andregasellen) er vinner av førstepremien i lotteriet mitt!
  Vist du vil sende meg navn og adresse på elinebu@hotmail.com, så skal jeg få sendt krusene av gårde til deg! ;)

  SvarSlett
 5. å så fantastisk! heldige de som kan leke der! utrolig fin! Skulle gjerne hatt en lekestue tilmine små (og til meg)og!

  SvarSlett
 6. God morgen, god morgen!
  Dene lekestua må være drømmen på jord!!! Lekestue var min største drøm som barn. Jeg drømte om å innrede den og være liten husmor i lite hjem. Akkurat denne drømmen ble aldri oppfylt.
  Denne tidligere utedoen var jo helt utrolig fin, og tenk med hems!!!
  Den er så lekkert møblert med herlig tapet på veggen, vimpel, fint proselen i nydelig tapetsert kasse osv.
  Datteren din MÅ jo bare vokse opp til å bli en estetiker med så mye lekkert rundt seg.
  Ha en super sommerdag!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 7. Å for en fantastisk lekestue!! Helt herlig:-) Står en halvferdig i tuent hos oss, den mangler bare tak. Gleder meg så til å innrede den!! Takk for mange gode tips!!

  Gled deg til pakke i posten, vet Anna har pakket og sendt den avgårde i går.

  Ha en flott dag, vi skal på innskriving på skolen, gleder meg!

  Klem Johanna

  SvarSlett
 8. Hei hei. For ei fantastisk fin lekehytte! Ikkje minst utruleg inspirerandes for meg som har ny leikehytte på skisseboka. Hytta er bestilt, og innredning og dekorering kjem til å bli nøye dokumentert i bloggen kjenner eg meg sjølv rett :)
  Eg diggar dekoreringa di, og eg elskar hemsen. Så genialt!

  Ha ein flotters onsdag!! Klem frå Linda

  SvarSlett
 9. Ingen over, ingen ved siden :)

  SvarSlett
 10. Makan. Jeg er nærmest stum av beundring....så fiiiiiiint!!!

  SvarSlett
 11. Fantastisk!!!!! Skikkelig inspirerende!
  Nå gleder jeg meg til vi skal begynne å fikse opp lekestuen her i hagen! Tuuusen takk for inspirasjon! :-)

  SvarSlett
 12. Åh, vad roligt att få syn på samma dockvagn som jag hade när jag var liten! :)

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.