tirsdag 4. mai 2010

Spøkelser, vår og retrostoffer i Edinburgh

Vi var ultraklassiske turister når vi hev oss ut i Edinburghs gater på lørdag: Gode gåsko (eller spasèrsko, som mormor ville ha sagt), regnjakker (for himmelen er litt mørk, er den ikke?), kart over byen (vi har bare bodd der i to år...), og sekk på ryggen med en vannflaske til hver. Det var kanskje jeg som skilte meg mest ut fra turistmassen som tøt rundt i Edinburgh denne helgen. Jeg ga nemlig blaffen i sekkepiper og spøkelser og gamle bygninger. Jeg har sett det før. Jeg ville se noe nytt. Eller rettere sagt, noe gammelt. Og Edinburgh har ikke bare gamle bygninger, de har gammelt stæsj også. I mange mange mange bruktbutikker.

Her er noen av retrostoffene jeg fant i Edinburgh:
Retro i fine blåtoner...

Et deilig brunt stoff med oransje, rosa og hvite blomster
Fire oransje og gule stoffer med herlige retrodetaljer
Men det var ikke bare retrostoffer i Edinburgh, det var noe annet fint også. Det var vår! Grønt gress, blomster og gale mennesker i sommertøy. Skottene tror de minst at de er vikinger. De løper rundt i sommerkjoler, åpne sandaler og shorts i åtte plussgrader.


Mer vårstemning.
Edinburgh Castle bak et blomstrende japansk kirsebærtre. Det var helt søttende mai der borte med blader på trærne og syngende trost.

Skal man bo på hotell i Edinburgh må man bare på på The Royal Mile, i gamlebyen like under slottet. Tenk at den borgen nedenfor er et SAS-hotell! Likner ikke mye på det SAS-hotellet vi alltid bor på når vi er i Køben...
Som vanlig er det fantastisk stemning i Edinburgh. Ghost Tours i midnattstimen, brune puber og historie på hvert gatehjørne. Er litt skuffet over at ingen spøkelser meldte seg denne gangen heller, men jeg tar til takke med retrostoffene jeg.
SAS-hotellet i Edinburgh:

Ha en fin tirsdag!

4 kommentarer:

 1. For en deilig helg dere må ha hatt og fint innlegg her på bloggen!For en fangst av stoffer!Jeg er en smule nedsyltet i jobb for tiden så det blir lite tid til kommentarer og innlegg noen dager men gleder meg til å følge med på hva som skjer med fangsten din, nye produksjoner! Jeg har ikke hatt tid til å sende deg stoffbiter enda men det kommer:)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til stoffbitene, for de retrosengetøyene du fant var virkelig kupp!!Kommer noen godbiter i posten til deg også:)Var en fin helg i Edinburgh, litt rart å være uten barn i tre dager - men deilig å bare være kjærester også...Håper det roer seg snart på jobb.Stor klem!!

  SvarSlett
 3. *Sukk* for noen helt FANTASTISKE stoffer! Digga særlig stoffene i blåtoner... (PS: si ifra om dere skal selge noen biter dere ikke trenger :)
  Ellers må dere ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 4. Andregasellen: Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Og jeg må takke for at jeg fikk en link tilbake til dere. Kreative damer ;)! Me like. Skottland har jeg et litt sånt nært forhold til selv om jeg aldri har vært der. Mammaen min var nemlig aupair der ett år på slutten av 60-tallet - og jeg er oppvokst med historier derifra. Har en ekte kilt hengende i skapet her til og med. Skjønt - jeg hadde kanskje gått for retrosengetøy? ;) Kan man noen gang få nok - og hva når verdenslagrene går tomme ;)????? Man kan jo ikke lage stoff lagd på 60- og 70-tallet. Denne filosofiske tanken bekymrer meg litt ;). Hei og hopp til gasellene!

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.