tirsdag 8. juni 2010

Vi tenner våre lykter når det mørkner


Når mørket senker seg rundt det røde og grønne huset vårt tennes lysene i plommetreet utenfor stuevinduet. Jeg elsker lyskjeder og parafinlamper i hagen, både vinter, sommer, høst og vår.
Disse utelysene fra Ikea har mange gode ting ved seg. Ikke bare skaper de fantastisk stemning i hagen ved mørkets frembrudd, de er miljøvennlige også!
Det finnes nemlig en liten solcelleplate som står i bakken under plommetreet og samler opp energi hele dagen og sparer den til kvelden. Når det begynner å skumre sier lyssensorene i fra og lysene slår seg på.
Denne slyngen henger ute hele sommeren her hos oss og skaper fint lys under plommetreet der vi har en koselig sitteplass.
Herlige Ikea:)


Ha en finfin tirsdag!!!

4 kommentarer:

 1. Her var det plutselig mange innlegg jeg ikke har fått med meg ;). Så spennende huset ditt ser ut! Fra fronten. Jeg også er innmari svak for lyskjeder. Denne Ikeavarianten har jeg ikke fått med meg. Løpe og kjøpe kjenner jeg nå ;).

  Vi har imidlertid en helt nyplanert tomt - så trærne våre er er ikke så store som jeg skulle ønske - ennå - men jeg henger de i inngangspartier og andre steder.

  Hei og hopp, ha det godt - så lenge ;)

  SvarSlett
 2. Hei hei og tusen takk for koseleg kommentar igjen :) For nokre fantastiske lykter!! Eg har sett på slike på Ikea, men hadde ikkje tid til å sjekke ut korleis dei funka, og forlot dei derfor i hyllene. Fekk brått akutt lyst til å dra på Ikea-shopping i morgon. Desverre har me ikkje noko stort tre dei kan henge i.

  Ha ei riktig god natt, klem frå Linda :)

  SvarSlett
 3. Næmen så fint!! Lurer på om Ikea fortsatt har slike i sitt sortiment..I såfall vet jeg hva jeg må gjøre på lørdag! Ikea neste stopp! :)
  Vi har ikke så flotte frukttrær hos oss men vi skal nok finne et sted å henge den opp!
  Til helgen skal vi ha bursdagsfest for datteren i huset og da hadde det vært kjekt å pynte med slike..
  Ha en fin dag i morgen! Nå må jeg finne dyna.
  Nattaklem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 4. Genialt. Den patenten liker jeg godt. Skulle ønske ikea kunne framskynde åpningen i Kristiansand sånn at jeg kunne fått tak i sånn mens sommeren er her. Jeg liker også lys ute på kveldene og elsker girlandere. Jeg skal se om jeg kan få tak i en sånn lang lyslenke med lyspærer som brukes på juletrær og som tåler fukt og vann. Neste år har vi sannsynligvis ny terrasse og da skal jeg boltre meg med lys og lykter og stasj.

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.