fredag 18. juni 2010

Noe nytt av gammelt, noe nytt og noe gammelt!

I går kveld var jeg endelig modig nok til å spraymale noe i knallgult! Det har hittil vært mest hvitt i førstegasellehuset:) En gammel lampefot har fått nytt liv i gult med skjerm trukket med gammelt sengetøy fra andregasellen. Puta er kjøpt på kremmerhuset og passer fint sammen med den 'nye' lampa.

Så har jeg igjen vært på bruktbutikken og handlet stoff som skal klippes opp til nye prosjekter. Nå er det bare å vente på ferie og mer tid til huslige sysler:)

Ha en fin fredag og helg alle sammen og takk for koselige kommentarer!

12 kommentarer:

 1. åååå- råstilig!!!!!

  Ønsker dere en herlig helg:) gode klemmer

  SvarSlett
 2. Så fin den lampa ble!Den puta var kjempefin også, right up our alley!Stoffene er også kjempefine.Blir tid til å sy og hekle litt fremover nå vel snuppa?Herlig med lang ferie altså.Rødmalingen på huset er Gjøcos linoljemaling, fargen heter Lys Engelsk Rød med kode 1406.Jeg burde vite det, for vi har nemlig 50 liter i kjellern.Kan kjøpe det billig av oss hvis du har lyst til å male med linolje:)God helg, klem!

  SvarSlett
 3. Det blei et bra resultat med den lampa!!!
  Sjarmerende og kul på ein gong :o)

  Har et par lampeskjermer sjøl som eg har tenkt på å gi nytt utseende. Kan eg spør kossen du gjorde det/festa stoffet?

  God helg!

  SvarSlett
 4. Kjempestilig!
  Gult har absolutt ikkje mista glansen, ihvertfall ikkje i mine auger! Fine stoff har du fått tak i òg! :-)
  God kveld!
  (eg såg te min forskrekkelse at eg har glømt å bli følgar... det ordnes opp i straks!:-)

  SvarSlett
 5. Hei Namaste!
  Takk for koselig kommentar! Jeg brukte en lampeskjerm fra Ikea med helt hvitt stoff. Så tegnet jeg av en mal på bakepapir ved å rulle den bortover mens jeg tegnet av. Dette var litt utfordrende. Så klipte jeg stoff etter bakepapir-malen. Så hentet jeg frem rester av tapetlim fra kjelleren og tok litt av dette på skjermen der endene på stoffet som opprinnelig var på skjermen, møttes. Så smurte jeg resten av skjermen med et tynt lag tapetlim og la/strøk stoffet på. Dette stoffet er et gammelt dynetrekk som var veldig tynnslitt så dette gikk fint (kanskje vanskeligere med tykt stoff). Så klipte jeg til litt på over- og undersiden av skjermen, men man kan også brette det på innsiden og smøre litt lim der også. Har prøvd denne varianten før og da ble det ikke en helt rett kant øverst på innsiden av skjermen og det ser ikke så fint ut når lampen er tent for da synes det gjennom.
  Lykke til og god helg!

  Takk til dere andre for koselige kommentarer!!

  Og til andregasellen: har fått råd om å ikke bruke linoljemaling utenpå når det er malt med oljemaling under men bruke samme type.

  SvarSlett
 6. Gult er kult og vakkert nå på sommeren. Likte lampen kjempe godt, den er nok et blikkfang hjemme hos deg.

  God helg.

  SvarSlett
 7. Førstegaselle!!! Så utrolig morsomt! Håper alt går bra med deg - det ser jo sånn ut:)
  Jeg skal scrolle meg nedover nå å se på bloggen deres, men først måtte jeg bare legge igjen en kommentar! Stikkordene du gav meg er jo bare få av mange du kunne gitt meg, men disse var nok til at jeg skjønte hvem du var! Jeg begynte å blogge i fjor, etter ei venninne og kollega av meg "pushet" meg til det. Rart at vi ikke har støtt på hverandre på loppis egentlig? Men kan jo hende det skjer en dag!

  Vi "snakkes" da, R!

  Klem fra Kvirrevitt-Linn

  SvarSlett
 8. Heisan Førstegasellen!
  WoW! Den lampa ble superfin og var helt nydelig til puta!!! Tipper det ble superlekkert i ditt hvite hjem med disse fargeklattene.
  Så antar jeg at det kanskje er Slappen som har hatt deg på besøk og blitt noen stoffer fattigere.
  Synes det er litt sjelden mellom godbitene på stoffsiden der, men går alikevel innom med et lønnlig håp.
  Ha en fin lørdag i vår regntunge by!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 9. Hei igjen, og tuuuusen takk for at du tok deg tid til å forklare meg kossen du gjorde det! Det skal eg prøva, men kanskje lurt å prøva med ein enkel, billig lampeskjerm fysst... ;o)
  Ser ut så eg kanskje kan trenga et par forsøk, hihi :o)

  Må nesten benytta sjansen te å fortella om give-awayen eg har på bloggen min. Dåkke gasellene e ein av hovedgrunnane te at eg gjorde det, så kikk gjerna innom og sjå om det e nåke du/dåkke kunne tenkt dåkke. 34 stk vesker å velga mellom :o)
  Dåkke inspirere meg, og det e eg såååå glad for!

  God helg videre begge to!

  SvarSlett
 10. Så fin lampen ble!
  Jeg har en lignende lampefot i messing, men har arvet den og tør ikke spraymale. Men lampen fra Fretex, derimot, SKAL sprayes. Gule eller lilla? Puten også var kjempefin.
  Ha en fin helg videre.
  Klem, Sølvi

  SvarSlett
 11. Å spraye den lampefoten gul ble utrolig kult! Formen på selve lampefoten kommer mye bedre frem nå enn hva jeg tror den gjorde før. Og sammen med den puten så er dette en glede for øyet!

  Her er ferien i gang, og jeg har tenkt å besøke denne bloggen fremover! Blir spennende å se hva du skal gjøre med de nyeinnkjøpte tekstilene.

  God helg til deg også :o)

  SvarSlett
 12. Ajajaj så kult! Gult er og blir kult sier nå jeg. Nå inspirerte du meg faktisk til å gå ut på terrassen og male en krakk knall gul hehe :-) Og den puta du hadde funnet på Kremmerhuset var også utrolig fin da! Du er så flink asså....så moro at du legger ut beskrivelsen av hva du har gjort så kan vi andre ha et håp om å få til noe nesten like fint :-) Håper vi treffes snart igjen nå, det hadde vært innmari koselig!

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.