fredag 11. juni 2010

Gaseller og høydeskrekk

Gaseller hører ikke hjemme på stiger. Gaseller er ikke i sitt rette element når de står på stiger. I hvert fall ikke denne gasellen. Jeg vet ikke hvordan det er med Førstegasellen, men hun er en temmelig uredd type så jeg tipper at det ikke er noe problem for henne å klatre på stiger. For meg derimot er det en utfordring.
Jeg sto her om dagen og klødde meg i hodet og lurte på hvorfor vi aldri har fått rotet oss til å male den mørkegrønne gangen og trappen vår. Den har vært grønn siden vi flyttet inn, og det er så mørkt der! Hvorfor har vi ikke gjort noe med det? Grunnen ble åpenbar for meg da jeg sto skjelvende på det øverste stigetrinnet med pensel i hånd. Grunnen er at det er 5 meter under taket på det høyeste i den trappen, og jeg er vettskremt for høyder. Admiralen maler aldri noen ting i dette huset, han jobber mest med PC og sånn. Så hvis det skal males må jeg ta penslen i egen hånd. Og det har jeg altså gjort. Midtveis i prosjektet føler jeg nå en trang til å publisere noen bilder av hvor langt jeg har kommet. Jeg er nemlig ganske stolt over at jeg trosser høydeskrekken og bare maler i vei langt der oppe under taket!Før var det mørkegrønt og en smule dystert i trappen og gangen vår. Møøørkegrønt:Men nå! Nå blir det lyyyyysegrønt og hvitt og trivelig! Hvis jeg blir ferdig da. Hvis jeg ikke detter ned av stigen og brekker noe. Er ikke helt ferdig med den angsten enda kjenner jeg. Men i morgen skal jeg opp dit igjen. Jeg føler meg som en helt. Til barrikadene, tapre soldat!
Ha en glimrende fredagskveld!!!!

9 kommentarer:

 1. ha ha ha, morsomt skrevet!

  Jeg er helt enig med deg i at høyder ikke er noe gøy. Synes du har all grunn til å føle deg som en helt!

  Og resultatet blir jo skikkelig bra!

  SvarSlett
 2. Av og til må man gjøre ting man egentlig ikke tør! Det er mitt motto. Følelsen man får når man bryter egne grenser er deilig! Gratulerer med bragden, og resultatet :-)

  SvarSlett
 3. Mm det ser ut att bli riktigt fint! Gillar verkligen färgen ;-) Höjder är inte min grej numera heller.... När jag var yngre gjorde det mig ingenting men nuförtiden är det bara hemskt att klättra upp på stegar och dyl.

  Trevlig helg!
  Kraam Lotten

  SvarSlett
 4. Men når du først har vennet deg til høyden - tror du at du kommer og tar trappavsatsen min også. Jeg vurderer å leie inn hjelp jeg. 2.80 m (førsteetasje) + 2.40 (andre etasje) = 5.20 m fra gulvet.

  Jeg synes den lysegrønne fargen din sån INNMARI fin ut. I like - nei - I LOVE. Mannen er på jobbfest - kjørende heldigvis. Håper han kommer hjem ikke alt for seint for å spille litt mer for meg.

  Jeg vurderer faktisk litt å kjøpe et elektrisk flygel til han - ved siden av sykroken min her i stua. Har litt arvepenger igjen etter mammaen min - og hva mer fornuftlig kan man egentlig bruke det på???? Det elektriske pianoet er jo stygt som grisen - ikke stuemøbel - men et svart møbel kan jeg leve med selv om det er elektronisk.

  Jeg får be han overbevise meg musikalsk når han kommer hjem ;).

  Jeg synes du har vært innmari stigetøff - bøyer meg i støvet!

  Ønsker deg en god og fin og alt slik inngang til helga. Allerde igjen. Det går unna, spør du meg - selv for en soser.

  Og en ting til - jeg setter virkelig pris ditt inntog i bloggverden. Føler så god kjemi.

  SvarSlett
 5. Hei på deg, og tusen takk for dei fantastisk kjekke kommentarane du legg igjen hjå meg. Eg vert så glad så glad :) Og så blir eg pittelitt trist også, for eg klarar ikkje svare alle, samme kor mykje eg vil. Men NÅ er eg her inne hjå deg.

  Herlighet kor flink du er som står så høgt og maler så fint. Grønnfargen ser aldeles fantastisk fin ut, eg eg gledar meg til å sjå resultatet til slutt :)

  Kjenner eg er superglad for at de har starta Gasellebloggen, som eit friskt pust ein varm sommardag :)

  Ha ei flott herleg helg, klem frå Linda

  SvarSlett
 6. Ha ha ha så morsomt du skriver:-) jeg heier på deg, tøff er du, du tapre soldat! (knis) og det er jo utrolig tilfredsstillende å male når det blir så lyst og fint, det forandrer liksom ALT. Stå på, og ha en strålende helg!

  SvarSlett
 7. Du er tøff, og det blir kjempefint! (Det er en grunn til at trappegangen aldri blir malt her også...)
  Trappen er helt nydelig også. Jeg er så glad i sånne gamle trapper!

  SvarSlett
 8. Holy macaroni!! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver!! Jeg blir helt shaky i bena bare jeg klatrer halveis i stigen... Men gurimalla så lyst å lekkert det ble, du er kjempeflink!!

  klem fra Johanna

  SvarSlett
 9. Heisann:)
  Så flink du er!!! Digger at du har valgt lysegrønt! ....alt skal ikke være bare hvitt!!!:) Tror nok det kommer til å bli kjempefint.
  Det er litt tiltak å finne frem stige og maling. Synes liksom det værste er å begynne, så når det er gjort er det kanskje ikke så altfor gale å stå i den stigen:)

  Hvis du bruker bare kost, er et tips å bruke rulle isteden....og selvfølgelig kost der du ikke kommer til med rulle....det går MASSE fortere. Og resultatet blir egentlig like fint, eventuelt kan du stryke over med kosten etter du har rullet på hvis du vil ha "kostestripe-effekten"......tror det funker best hvis du maler med den "ordentlige" oljemalingen, og ikke den vannløselige malingen til treverk......
  Litt male-råd som du nok sikkert visste fra før:).....men men...:)

  Fargen på det gule skapet mitt er Quick ferdigblandet signalgul emaljelakk. Du får den i små bokser på 250 ml...hvis jeg ikke husker helt feil:)
  Veldig fin og grei farge. Liker den veldig godt, og har malt mange møbler med den. Så har den høy glans, og det synes jeg er ekstra fint:)

  Er spent på å se den ferdige gangen.
  Ønsker deg en kjempefin uke!!:)
  Forte deg ferdig med malingen, sånn at du får nyte det deilige været ute;)

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.