lørdag 6. november 2010

Gaseller og prototyper


Bjørnar.
 Dette er Bjørnar. Han er en kanin, sydd av stoffer jeg har kjøpt i bruktbutikker. Bjørnar er en prototype.
Nå tenker dere kanskje at siden jeg kaller Bjørnar for prototype, så vil det på et eller annet tidspunkt oppstå en slags masseproduksjon av Bjørnarer. Dette er imidlertid så langt fra sannheten man kan komme. Ordet 'prototype' har blitt misbrukt i så stor grad i Andregaselleheimen at det rett og slett helt har mistet sin mening.


Jeg kaller alle mine prosjekter for prototyper. På den måten kan jeg rettferdiggjøre at jeg for eksempel ikke syr på ansiktet til Bjørnar, men heller limer det på. Med skolelim.
Neste gang jeg lager en Bjørnar så har jeg naturligvis planer om å sy på ansiktet og brodere detaljene.
Det er bare det at det aldri blir en neste gang. Neste gang kommer jeg til å ha lyst til å lage en elg, eller en ugle. Prototyper naturligvis.

'Se, jeg har sydd en ny pute', kan jeg si stolt til Admiralen og vise ham en nysydd pute.
'Skal den se sånn ut bak eller', sier Admiralen da, for han må selvfølgelig snu på puta og se åssen den ser ut på baksiden.
'Neineineinei, det er jo bare prototypen' bedyrer jeg da.

Jon Blund-siklesmekk til lisje tantebarnet.
Prototype.
Andregaselleheimen er derfor FULL av prototyper på puter, kosedyr, dukkesenger, dukketøy og annet hjemmelaget rask. Så spørsmålet er, når kommer det noen hit og gjør masseproduksjon av alle prototypene mine? Det bør helst være en sånn driftig sydame med sans for detaljer. Som for eksempel BudeieNina eller Kaspara eller Den Gode Feen.
Jeg bare sitter her og venter jeg, mens dere bestemmer dere.

Ha en fabuløs helg alle sammen!!!

22 kommentarer:

 1. For en alldeles koselig prototype!!! Likte Bjørnar jeg:) Viktigste er å kose seg mens man holder på, er det ikke det da? Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 2. Så smart! Du er en luring du, Andregasellen. Dette begrepet skal jeg straks ta inn i mitt innredningsvokabular. Jeg ser for meg uendelige bruksområder. Når jeg tenker etter har jeg vel endel produkter liggende jeg og, som kanskje kunne passere som prototyper. Blant annet en ugle. Det er mulig jeg blogger om den en gang, bare for å gi alle som absolutt og overhodet ikke kan sy litt håp.
  Ha en strålandes hælj!

  SvarSlett
 3. Syns det er bra at Bjørnar ikke blir masseprodusert, for da blir han ekstra spesiell og unik!! Thumbs up for prototyper!!! :) goooood elg!

  SvarSlett
 4. Hurra for protptyper, selv sitter jeg og hekler noen prototyper av sopper, prøver å tenke at jeg er en utrolig kreativ sjel og skal masseprodusere lilla fluesopper til advent...hm...hvor lang tid kan det ta å lage en liten fluesopp a...??? Klem Wilhelmine

  SvarSlett
 5. Åh, er det prototyper det heter. Et ord som det virkelig svinger av.

  Har ikke helt oversikten over listen enda, men har du husket min give away? Trekning i morgen kveld.

  klem

  SvarSlett
 6. hei <3

  Likte Bjørnar utrolig godt, syns det holder med en, jeg , så føler han seg helt spesiell. Du er så flink, jenta mi. Tenk at jeg kjenner en som deg! Har du noen julepyntprosjekter på gang i år, forresten? Sneiks :)

  SvarSlett
 7. Den var virkelig søt!1God helg!!Klem Linda:)

  SvarSlett
 8. Den var kjempesøt! Nå har jeg sittet og kost meg med bloggen din, lenge siden jeg har vært inne her og MASSE inspirasjon å hente selvfølgelig. Det pepperkakehuset var fantastisk, har aldri sett maken!
  Du er knallflink!

  God helg!

  SvarSlett
 9. Bjørnar er skjønn - og prototyper er bra og gøy ;-)
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 10. Finaste Bjørnarproto-typen eg har sett ihvertfall! :-)

  SvarSlett
 11. He, he, så lur du er:-) Men må jo si at Bjørnar var UTROLIG skjønn, og det er jo synd hvis det bare blir med prototype - Bjørnar...

  Jeg tror at prototype er et ord jeg må bruke oftere - det høres innmari proft ut:-) Litt stilig å kunne si til nordlendingen når han ringer fra Nordsjøen og spør hva jeg gjør på, at jeg driver og utvikler en prototype. Høres mye kulere ut enn å si at jeg sitter og syr litt. Takk for tipset!

  klem

  SvarSlett
 12. prototyper er bra det:) Du greier da så godt å sy flere!!!!! kom igjen nå, jeg liker Bjørnar:)

  Lørdagsklem fra Trine:)

  SvarSlett
 13. Hehe...du er morsom du, Andregasellen! Eg ler! Syns forresten at du lagar finfine prototypar - og at alle ikkje nødvendigvis treng å masseprodusere. Det kan jo dei som ønsker å bli rike gjere..;-)

  Klem

  SvarSlett
 14. Det er jo gøy å stadig finne på noe nytt, og Bjørnar vil sikkert heller leke sammen med Gunnar og Kari og Laila, enn enda flere Bjørnarer. Ha en god lørdagskveld:-)

  SvarSlett
 15. Søt bamse og smekke.
  Liker prototyper jeg ;) Har selv noen prosjekt som er blitt så som så, så blir de gjerne liggende der halvferdige.

  SvarSlett
 16. Hehe, jeg kjenner at disse prototypegreiene kan funke for meg! "Skal middagen egenlig være sånn?" kan Mr Pafrika spørre. "Neida, det er bare prototypen", svarer jeg. Genialt! Nå har jeg et svar på alt. Hadde en meningløs studentpresentasjon i forrige uke, på rim, av alle ting. Nå ser jeg at det bare var prototypen! Av og til, som nå når Mr Pafrika har lagt seg på gulvet for "å strekke ryggen", og har sovnet, så lurer jeg på om han også kan være en prototype...?

  Finfin helg til deg og alle prototypene dine! Mine hilser!

  SvarSlett
 17. Nydelige Bjørnar da!!!:)Han var helskjønn! Håper små barnehender lar ansiktet hans være da:) Og så fin smekke til minstegutten!!
  Dagen har vært så som så her i dag med en litt puslete minstemann så det var smart å ikke ta turen til dere..
  Sees snart, i allefall om en måned for da går turen endelig sørover på kontinentet:):)

  SvarSlett
 18. Ahh, søte lille Bjørnar, han trenger nok noen kompiser!! Han var knallfin, bare å begynne og selge :)

  SvarSlett
 19. elsker konseptet! Skal den sofaputa være sånn åpen nederst i åpningen, spør mannen min. Det er kanskje litt seint å si det nå - etter årevis med en uferdig pute i sofaen - at den er en prototyp, men neste gang! For et triks!

  SvarSlett
 20. ååå så smart å kalle det prototype! Jeg lærer stadig noe nytt her i bloggverdenen. Av Barbro har jeg lært å legge ut juleønske på bloggen ;) Og prototype er et ord som nå innføres i giraffheimen. Jeg lagde en kanin prototype med alt for smale ører nederst, planen var å forbedre den, meeeen det har tatt litt tid.....Og Bjørnar ble jo riktig så fin! Han hadde jo fortjent en fetter eller noe... ;)

  SvarSlett
 21. Må sei meg enige med de andre her i at det var ein glimrande måte å sjå det på.
  Det var faktisk passande på bukseprosjektet vårt i helga, så eg nevnte deg i den anledning :o)

  Aldeles flotte prototypar!!!

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.