mandag 22. november 2010

Brilliante Brenda

Jeg tegner, Brenda broderer
'Brodèr det rådyret', kommanderte jeg strengt til Symaskin. Men den sto bare helt stille og så dumt på meg.
'BRODÈR DET RÅDYRET', ropte jeg da og trampet med foten. Men Symaskin sto enda mer stille, for sånne symaskiner blir ikke mer samarbeidsvillige om man brøler til dem. Snarere tvert i mot.
Da jeg truet med å dra ut ledningen lystret Symaskin allikevel. Men den var nok litt furten, for undertråden gikk i surr, nålen knakk og stoffet krøllet seg og alt var helt helt feil.
Da ble jeg så sint at jeg nesten tok fyr. På dette tidspunktet løp Admiralen og gjemte seg på do.
Jeg tegner, Brenda broderer
OG applikerer!
Til slutt ble jeg og Symaskin enige om å gå i terapi hos en symaskinkyndig. Vi kjørte langt og lengre enn langt, og til slutt kom vi til broderimaskindamen. Hun var ganske streng, vi fikk beskjed om hvor skapet skulle stå begge to. Etter tre timer hos broderimaskindamen var jeg og Symaskin vel forlikt.
Nå er vi perlevenner. Symaskin gjør alt jeg ber den om å gjøre, og til gjengjeld er jeg blid og omsorgsfull mot den. Vi fikk et såpass nært forhold at jeg ikke syntes hun skulle hete Symaskin lenger, men heller Brenda.
Brenda Brodèr.
Se hva hun kan.
Applikerte og broderte småsopper
Siden jeg og Brenda er blitt så gode venner, har Admiralen kjøpt ipad til oss, sånn at jeg kan tegne mine egne broderier. Det er jo det jeg helst vil. Så nå har jeg altså tegnet rådyr, løver, sopper og nisser og mye mye annet. Løven og soppene er applikèrt, for Brenda fikser alt! 
Man kan tegne korstignsbroderi også.
Og brodere på ullfilt etterpå.


Tis the season


Siste prosjekt er ullfilttøfler med broderte detaljer. Jeg har allerede gitt bort ett par til bittelille tantebarnet, for jeg hadde ikke noe lyst til å vente til jul. Den lille stakkaren på bildet har ingen make. Den skal jeg lage i kveld.
 Brenda er en knupp. Hun broderer uten å mukke, med et smil.

Ha en flott dag allihopa!


43 kommentarer:

 1. Hi hi, herlig historie. Godt dere ble venner til slutt! ;) Og så utrolig mye fint dere lager i fellesskap! Nice, nice!

  SvarSlett
 2. Kjempe søte tøfler da!! Skulle nok hatt en Brenda jeg også serru:)

  SvarSlett
 3. Å får en drøm av en sy maskin,her broderes det for hånd,men ønske om en brenda er stort!!Nydelige tøffler..ha en flott dag du og Brenda!!klem Linda:)

  SvarSlett
 4. Ååå, så lekkert!! Sånn symaskin vil jeg og ha!! Ipad har jeg:-)
  Du er rasende flink altså! Bambien var helt nydelig! Har tegnet meg en bambi jeg og, men den må nok broderes med frisøm...
  Så flott at du og symaskinen er på bølgelengde igjen, he, he:-)

  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg er stum av beundring! Utrolig flotte broderier og applikasjoner. Jammen godt dere ble venner - blir spennende å få se flere resultat av dette vennskapet :-)
  Knallsøte tøfler!

  SvarSlett
 6. Åhh vad jag blir sugen nu! Jag var faktiskt i en Husqvarnabutik i dag och prutade ner till 25 tusen svenska kronor för Topazen.... skall kolla på ett par ställen till så får vi se ;-) Jag hoppas att det blir inköp innan jul iallafall.... Kan man göra egna mönster i 4D programmet?
  Ditt rådjur ser underbart ut!

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 7. He he, for en søt liten historie :) Og Brenda er da slett ikke dårlig navn på en så lydig symaskin. Jeg syr på storesøsters maskin som hun fikk til 10-årsdagen sin (hun skal bli designer, må vite :)), og ønsker meg en helt egen, flott Symaskin til jul hos mannen i huset.
  Fin dag til deg og Brenda!

  Marit

  SvarSlett
 8. Du er så søt, vennen! <3
  Ha en nydelig dag! :)

  SvarSlett
 9. Morsom historie. Bambien ble kjempefin.
  Liker bloggen deres veldig godt.
  ha en fin dag. Furua

  SvarSlett
 10. Så fine broderier. Er det sånn dur broderimaskin du har sidne den kan brodere slikt for deg. Ble nesten litt misunnelig her nå. Ja ja får vel begynne å bruke min litt mer før jeg går til innkjøp av en ny....thjihi.

  SvarSlett
 11. For en flink Brenda! Jeg likte spesielt den hvite ullfilten med de røde broderiene på, enkelt og nydelig! Heldige tantebarnet som ble eier av et par varme og deilige ulltøfler da. Her i Trondheim er det fryktelig kalt for tiden, så lillebror i dette huset har fått seg ny ulldress i dag...brr!

  SvarSlett
 12. Åh Andregasellen, du er så morsom. Elsker din gode humor når du skriver. Og er vildt misundelig på både iPad og Brenda :)

  SvarSlett
 13. jeg er mektig imponert.. jeg broderer faktisk jeg også for øyeblikket. men det er på et helt helt annet nivå. jeg gjentar. et hELT annet nivå.

  SvarSlett
 14. Menialleslagsdager da, ditt übermench! Se, der gikk mine siste to superlativer (vel, virker kanskje ikke som superlativer, men de er ment slik!)Hva skal jeg bruke fra nå av da?? Jeg gir meg ende over, både over vidundermaskinen og multikunstnerandregasellen. Pittesmå tøfler!Og DE fine broderiene, då! Du er rett og slett GRÅDIG flink!! Og Brenda trengte nok å bli snakket litt hardt til. Jeg står og brøler til min maskin også, men knekker nålen noe mindre for det, tro? Oppfører undertråden seg slik den skal? Neeeida. Men hunden lusker to etasjer ned og blir veldig lydig noen timer fremover, det er nå alltids noe. Jeg sendte imidlertid hele elendigheten bort til min mor, og hun har enten skambanket den, eller godsnakket med den. Maskinen altså, ikke hunden! Nå er den spak igjen, så lenge det varer...
  Ipad altså, hm... har han dårlig samvittighet for noe, tro? Skulderen er helt fin, btw!

  Fin dag til deg og Brenda!

  SvarSlett
 15. Hei du!
  Tusen takk, Ellen, for koselig kommentar :-) :-) Men du, nå ble jeg litt forvirret...er det maskinen som broderer? Forsår ikke helt. Eller er jeg naiv og har blitt lurt? Veldig fint var alt, i alle fall.
  Her hos oss har kreativiteten i dag blitt 'killed off' Mannen har nemlig flyttet alt som vi lagrer oppe på mørkeloftet ned i stuen, kontoret, gangen, you name it, fordi han skal etterisolere. Det er snakk om maaaaange kasser og ting og tang. Jeg er superdeprimert, men han TROR det blir i orden igjen til den andre uka i desember. Hulk... Wake me when it's over, sier nå jeg.
  Ønsker deg en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 16. Uhhh så fine ting... -og måtte grine lidt af din skæld ud på symaskinen. ha ha... jeg har haft en lang sy pause og da jeg satte mig ned for at sy i lørdags havde jeg rent faktisk lyst til at give min sy maskine en lille krammer. Havde jo savnet den. ha ha.. Men den er også før blevet truet med at blive smidt af H... til.

  SvarSlett
 17. Hei Andregaselle !!
  Superfine broderier, må være kjekt med en slik maskin :)
  Hilsen Cecilie

  SvarSlett
 18. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. For noen fantastisk flotte broderier. Hva slags maskin er det som lager noe så fint?

  SvarSlett
 19. For herlige søte broderier! Kjekt å ha en sånn sykmaskine!
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 20. Hehe! Kjenner til sånne symaskiner.
  Og sååå mykje fint du har laga.
  Ønskjer meg I pod!

  SvarSlett
 21. Så fint at dere komgodt ut av det etter meklingen hos symaskinterapeuten, også så mye fint du har sydd eller rettere sagt...så mye fint Brenda har sydd;)

  SvarSlett
 22. Se det! LItt terapi har gjort underverker. Sa flinke dere er, begge to!

  ha en fin kreativ kveld!
  klem Mette

  SvarSlett
 23. Briljante Brenda! Og flinke gaselle-designeren. Godt dere ble perlevenner for resultatet er strålende.

  PS. Ang. Ladahistorien, dette var jo på vei til nachspiel, så.....say no more. ☺

  SvarSlett
 24. Jeg må bare si "shit" jeg. Så fine ting. Og jeg blir jo helt stum av beundring over hva du og Brenda kan sammarbeide om og komme fram til. Og så en iPad da. Der kjente jeg det dro litt i misunnelsesgenet mitt ;). En vakker dag skal jeg kjøpe meg en slik maskin tror jeg ;).

  Jeg har et slikt digitalt tegnebrett som jeg kan koble til dataen med usb. Kanskje det hadde gått ann å bruke det også?

  SvarSlett
 25. Jammen vise Brenda seg å værr rektigt så brilliant ja, når hu barra lerte seg å samarbeida ;o)

  Gir meg ende øve eg altså!
  Vett ikkje heilt om eg trur på at det e du som har tegna motivene da, for det får nå værr grenser!!!! OMFG!

  Trondheimsturen blei aldeles super ja, og om du får lurt med deg Admiralen te hjemtraktene så e Bruktbo absolutt å prioritere. Det var verkelig overkommelige priser :o) Butikk på søppelfyllinga med folk som definitift e bedre te å plukka ut skatter enn den her i Haugesund kan du sei... :o)

  Eg har forresten svart deg på mailen ;o)

  SvarSlett
 26. Fantastisk fortelling, nydelige figurar frå maskinen. Flink Gaselle;-)
  Elin

  SvarSlett
 27. Morsomme andregasellen da! Lo godt av deg og symaskinen og syns dere har kommet godt ut av det begge to med tanke på produktene. Dette kan du vel trygt kalle en tålmodighetsprøve av de sjeldne;o) Keep up the good work, så kommer vi andre etterhvert med stoffer som skal broderes på av Brenda, ja! Tuut-tut, stoff-og-stil! Skal ikke bruke masse penger altså......

  SvarSlett
 28. Hei :-)
  det var litt av en fancy symaskin!! Men hva hvordan fungerer den med ipaden! jeg har og ipad og vil gjerne lære alt morsomt som jeg kan bruke den til :-D
  tusen takk for den fine kommentaren du la igjen på siste innlegget mitt! Godt å høre at vi ikke er de eneste "raringene" som drar avgårde og gifter oss i all hemmelighet, hehe ;-)

  SvarSlett
 29. Hellu,

  så bra du kom på godfot med Brenda for makan til driftig dame er det lenge siden jeg har sett. Ååååå! så mye fint hun lager. Heldige, flinke Andregasellen :)

  SvarSlett
 30. Kjære Andregasellen
  Hi,hi... jeg ler meg skakk! Håper Admiralen har turt stikken nesa utenfor do igjen!
  Så godt for dere alle at du fikk disse terapitimene med Brenda.
  Broderiene ble jo skikkelig fine, tenk så mange muligheter med en symaskin!
  Så er jeg definitivt for at du skal pynte til jul for 18 musefamilier på hytta!!!
  Ha en glad dag!
  Hei til deg Førstegaselle også!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 31. Så flink både du og Brenda er! De tøflene var superskjønne!! :)

  SvarSlett
 32. Den Brenda den Brenda. Kom over denne artikkelen (utrolig hvilke veier ammetåka fører meg)etter å ha lest innlegget ditt, og kunne ikke unngå å tenke på deg og Brenda (og det var ikke det at gjaldt geiter som gjorde det altså). Kan det tenkes at det var rangordenkampen som gjorde at det sporet ut for dere? Uansett, jeg begynner å bli oppriktig glad i Brenda, og håper dere har klart å finne deres plass.

  Flokk og rangorden

  Geita er et flokkdyr. Den følger ledergeita. Når geiteflokken skal flyttes, må den ledes, ikke jages. Når geitene kommer sammen i en flokk, vil det med en gang dannes en rangorden. Om geita er i kjønnsmoden alder eller ikke, er med på å bestemme hvor høyt opp på rangstigen den enkelte geita kommer. Hvor tung geita er, har også betydning.

  SvarSlett
 33. Wow, for noen tegninger og for noen broderier!!!
  Du og Brenda er jammen i meg et flott team!!!

  Og FOR noen utrolig fine tøfler!! Hadde kjøpt de på flekken om de hadde vært til salgs!!

  Tusen takk for koselig hilsen etter Aftenposten-reportasjen :)
  Klem fra Stine

  SvarSlett
 34. OMG!!! Så utrolig fantastisk! Den symaskina er jo helt magisk! At det går an asså....Det må være veldig gøy, tenk på alt du kan lage nå! Jeg fikk en inngående forklaring av hvordan maskina virker av Førstegasellen i går serru ;-)Dette gir jo uante muligheter. Det er vel bare å åpne en Eplabutikk med en gang? Hehe....Håper dere får en fin tur til Køben og at dere finner mange fine saker.

  Ha en kjempefin kveld!
  Klem fra Mollie

  SvarSlett
 35. Å hjelpes meg... for ein maskin!! Begynne å angra på at eg kjøpte Singer for medlemspris på obs`en...:-)

  SvarSlett
 36. Fantastisk dame du har der, Brenda! Skulle likt å kjenne henne. Men jeg har en god venn jeg også da, Bernina, som ikke har fått noe annet navn. Men trofast likevel! Takk for herlig inspirasjon:-)

  SvarSlett
 37. Du å Brenda e jammen ett supert team!! Du e jo superflinke å tegna å hu e superflinke å brodera! Eg blir heilt mållause her eg sitte:)Fy så kjekt d ser ud altså! Eg og ønske meg ein Brenda:))
  store klem:)

  SvarSlett
 38. Fantastiske Brenda- og SÅ fantastiske maler/ design hun får å boltre seg med! Veldig fine mønstre!!

  SvarSlett
 39. O' lykke for at jeg kom over denne bloggen her!! (Takk til Namaste og hennes blogg Kreativ Impulsiv som sendte meg hit:-)) Så frodig, flott og morsom!
  Jeg misunner deg Brenda. Jeg har en symaskin på kottet mitt som jeg absolutt ikke er på go'fot med. Spørs om det ikke må noe kursing til:-)

  Gleder meg til å følge denne bloggen videre!
  Hilsen Elin

  SvarSlett
 40. oj jeg er seriøst imponert! Du har virkelig beseiret symaskinen og lager masse nyyydelig! Oj oj, dette må være gøy :)

  SvarSlett
 41. Ja, gjett om jeg ikke kommer til å få abstinenser. 2 desember - I promise ;). Men det er vel lov å bedrive litt Ninasøm tenker jeg ;). Sånn i ferien sin mener jeg. For å slappe av og koble ut - haha. KLEM

  SvarSlett
 42. Hahaha, du vet å lage en spennende historie av en hendelse! Godt det ordnet seg til slutt :o) Hvilken maskin er det du har? Virker som en veldig bra maskin, i hvertfall i utgangspunktet.

  SvarSlett
 43. Oi, jeg visste ikke at det fantes symaskiner som kunne slikt! Ble utrolig fint. Brenda var et bra navn, jeg skulle gjerne hatt navn på min også, selv om den nok er en noe simplere symaskin. Hmm, den er av merket Janome, så hvis jeg bytter ut én bokstav blir det

  ...Jan-Ove!? Kan en symaskin hete det?

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.