onsdag 27. oktober 2010

Sinnamenn og Loppefunn

Fine potteskjulere i plast fra sinnamann-loppiset
'Hold kjeft', sa den ene gærne sinnamannen til den andre på loppiset. 'Nei, DU skal holde kjeft', sa den andre. Så sto de og knuffet til hverandre en stund for å komme først til et bord med påskekyllinger og annen påskepynt. En liten speiderjente med refleksvest sto storøyd og så på dem. Hun skulle liksom passe på stakkars.
'Gå og hent en voksen du' sa jeg, for jeg hadde IKKE lyst til å gå imellom to sinnamenn som målte en nitti på sokkelesten og nesten like mye i bredden.
Selv om jeg var litt redd for sinnamennene så snek jeg meg bak ryggen på den største, for jeg hadde nemlig fått øye på dette i en hylle like bak ham:
 
Oooh, Jon Blund-stoff!
Verdt et blåøye, sann mine ord.
Jeg snappet det til meg og løp i sikkerhet.
Jeg overkommer mange frykter for å få kloa i sånt som det der. Jeg har jo blitt overfalt av både gale damer og døde mus på loppis før, jeg lar meg vel ikke stoppe av to gærne mannfolk?

Sjekk Jon Blund a, SÅ søt vettu.
Flere loppiskupp:
Søt bitte bitte liten vase
Fuglepynt.
Admiralen vet ikke om han skal le eller gråte.
Soppejulelysestaker. Fordi det snart er jul.
For første gang i historien var jeg på loppis sammen med Lillesøster uten at hun handlet noen ting. Jeg er fremdeles i sjokk. Kan det være sånn at hun er loppis-mettet? Neppe. Det må ha vært en kortslutning.
Kortslutning hadde Miss Fjeldhus derimot ikke, hun fikk med seg både det ene og det andre.Men det kan dere lese mer om inne hos henne.
Og når jeg er så godt i gang med å linke til andre bloggere, så smir jeg mens jernet er varmt og anbefaler dere å kikke innom
som er en ny blogger, og dessuten en veldig god venninne av meg. Hun skriver kjempebra og har en herlig tørr humor. Mims og jeg kjenner hverandre fra videregående, altså helt fra forrige århundre faktisk. Hun er like søt nå som hun var i 1992.
(Flau nok nå Mims?Jeg linker til Mims jeg, enda jeg fikk NADA støtte fra henne da Huldra kunne avsløre at Admiralen min dro til Bergen for å massere Pafrikas vonde nakke uten at jeg visste om det en gang!Hvis noen har trøbbel med å følge den der, gå inn til Pafrika og se. The evidence is there.)

Jeg avslutter med å vise frem en liten brodert ugle som den fancysmancy broderimaskinen min har brodert på et kjøkkenhåndkle. Gullig va?
Ha en knakandes fin dag allihopa!

(Vi kommer tilbake med svar på et par awarder og sånt senere. Det er jo tross alt to gaseller in da house - så det må samkjøres litt når det skal svares på sånt. Jeg kan ikke bare røle i vei på egen hånd.)

44 kommentarer:

 1. For et nydelig John Blundstoff du har kuppet!
  Ser jo at det kom noe koselig ut av sinnamannopplevelsen hihi!! Ikke særlig koselig med slik aggresjon.Hadde nok stukket halen mellom beina og stukket av tror jeg. De søte fluesoppene har jeg også noen eksemplarer av og de er virkelig søte. Skal huske på å ta meg en tur innom venninnen din etter dette. Må jo nesten det, siden dere har kjent hverandre siden forrige århundre hihi!! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 2. Hællæ Bællæ (hihi)

  svarer på spm ditt først, jeg: nei, admiralen har ikke vært her og massert meg. Vi booket ham derimot inn til jentekvelden vi hadde i forrige uke - alle seks jentene var kjempefornøyde :)

  Var du på loppis på spinneriet? Du har virkelig et falkeøye for skatter! Jeg var også der, men fant kun en bruskasse, en matboks og en sitruspresse (klager ikke altså).

  Du, tusen takk for at du linker til bloggen min. Du er virkelig så snill og go`mot meg! Spesielt kommentaren om at jeg er like søt nå som i 1992 likte jeg godt :) Skjønner godt at det drøsser på med awards til deg som er så flink og morsom og søt!

  Ha en knakende fin kveld, knakende fine Gasellenvennen.

  Suss fra meg :-*

  SvarSlett
 3. Morsomt innlegg og morsomme funn - synd at slike sinnamenn skal opptre på loppemarked!
  Ha en fortsatt fin onsdag - hilsen fra Bente.

  SvarSlett
 4. W O W! Masse fint, men det stoffet var virkelig noe ekstra!! De pottene fikk jeg nostalgisk julestemning av... mmm, det liiiiker jeg!

  Jeg blir stadig vekk overrasket over voksne mennesker som ikke klarer å oppføre seg... Stakkars lille korpsjente! Bra du ga henne tips om å hente en voksen!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. å trøste meg for noen funn:) Jon Blund- stoff har jeg aldri sett, og heller ikke tatt i for den del:)Fine julete ting også, blir aldri nok sopp til jul, vettu:)
  Klem fra Trine:)
  Mims, here I come:)

  SvarSlett
 6. Ååå..det stoffet er gull!Heldige du som har fått tak i det..har sett det i grønt, brunt og blått, men ikke i rødt..Og så mange sopper! Fikk en eneste slik sopp av mamma, skulle gjerne hatt flere:)
  Kos deg med loppisene dine:)

  SvarSlett
 7. Oj, vad mycket fint du har hittat på loppis! John Blund tyget är superfint... jag har ett sådant i blått som jag inte kan förmå mig själv att klippa i.....

  Jag är såå sugen på en sådan fancy broderimaskin och funderar på att köpa en faktiskt.... Har du designat ugglan själv? Vilket program köpte du till... 4D eller 5D?

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 8. Herregemmini...så fint stoff, helt klart verdt et blåøye...men godt det gikk bra med deg da;) Mims bloggen er så søt, jeg er fast leser.

  SvarSlett
 9. For noen utrolig bra kupp du har gjort der da!! Og uglen var kjempesøt! Luksus med en slik symaskin:) kan tenke meg du klarer å lage mye fint med den:)

  SvarSlett
 10. Måske skal du til at have body-guards med på loppe-markeder! Men man vover nok en del for så skønne sager!

  SvarSlett
 11. He, he, loppis kan være ganske actionfylt -og skummelt:-) Må si du fikk rasket med deg masse fint da. Herlig Jon Blund stoff og kule sopplysestaker! Og den broderte uglen var supersøt!

  Klem

  SvarSlett
 12. herlige, herlige loppefunn - og ÆSJ på sinnamann! skulle ikke vært lov å gå på loppis uten smil om munnen:)

  SvarSlett
 13. Sinnsykt blaff av deilig nostalgi ved synet av Jon Blund på rødt stoff... Er ikke retrostoff-gal (kan jo ikke sy), men DETTE stoffet tror jeg til og med JEG hadde rasket med meg, sinte menn eller ikke! Hva jeg skulle gjort med det, er jo en annen sak... Hmmm. Lagt et sted for bare å se på når jeg gikk fobi? Så kunne jeg nynnet"HVEM er denne karen med sekk og lue på...".

  Takk for hyggelig gjensyn!!

  SvarSlett
 14. Herlige loppefunn! Jeg drømmer om å snuble over et Jon Blund sengesett en dag jeg og... det er så fint!

  SvarSlett
 15. Sånne sinnamenn har ikke no´å gjøre på loppis! De kan gå hjem med seg! Enda godt du trosset frykten og fikk tak i Jon Blund-stoffet, for det var helt fantastisk!!!

  Jeg syns fuglepynten er kjempefin, og skulle gjerne hatt en sånn, selvom jeg vet at spirellomannen hadde blitt mer enn oppgitt over det;)

  Sopplysestakene er også såååå fine! Du har funnet så mange supre kupp:)

  Ha en fiiiin kveld!

  SvarSlett
 16. Hjelpes meg, for et fantastisk John Blund-stoff!! Eg tror kanskje eg hadde gitt deg et blått øye for å få tak i det ;-P
  Kjenne eg synes litt synd på meg sjøl, som ikkje har fått gå på ett einaste loppemarked denna høsten :-(...

  Men KOS deg me stoffet ditt og de andre fine funnene dine DU! ;-)

  SvarSlett
 17. For noen funn, og for et fantastisk stoff. Lucky U!
  de mennene må holdes i rømmene til tider ;)

  SvarSlett
 18. Neeei..! Ler så jeg griner igjen her.. Er`re mulig? Stakkars Admiralen som får gjennomgå for min blunder. *tørker en lattertåre og går stille videre i innlegget*

  Herlig historie om skumle karer, og skjønne loppefunn. Jon Blund er en kar som litt for ofte glimrer med sitt fravær hos meg (derav litt tåkelagt skalle til tider..), men nå vet jeg jo hvor han befinner seg, og er trygg på at han har det godt.
  Nudelig uglebugle! Er som sagt bare bittelitt misunnelig på den fancy maskinen din, men vet at den også er i riktig hjem.

  Rødmusset og tårevåt hilsen fra blunderdama =O

  SvarSlett
 19. Nyyydelig stoff!! Og de soppene er jo bare skjønne!!!!

  For en flink symaskin du har! Ugler liker vi ;)

  SvarSlett
 20. Tar gjerna imot et Admiralbesøk eg og altså!
  E det snakk om sånn deling som det ser ut te å ha utarta seg te her, så vil eg ikkje bli utelatt altså! ;o)

  Loppisaction av detta slaget vil me ha oss frabedt! Stakkars litla jentå, men Andregasellen fekk nå jaffal sitt ser eg ;o)
  Heldigen!

  SvarSlett
 21. Hva er det med folk på loppis nå for tiden? Som regel er det de gamle damene med grå kåper, kort permanent, brune knestrømper og albuer spisset med blyantspisser som er problemet (mitt problem ihvertfall..), men sinnamenn??? Du snakker altså! Smekk på lankene skulle de ha hatt.

  Når fela begynte forresten symaskiner å oppføre seg sånn? Jeg vil også ha symaskin!

  SvarSlett
 22. Fantastiske loppefunn!! å nyyydelige broderte ugla maskinen din har fått t:))
  ka jør sinnamenn på loppemarked egentligt? har di isje hørt om fight club..?
  klem:)

  SvarSlett
 23. uffja..loppis er blitt farlig sted å vanke. Men vel verdt det når man gjøre slike stoffkupp!! Leste historen din om loppiseventyret ditt på fjesboken forresten..

  SvarSlett
 24. leste det her :http://www.facebook.com/pages/LOPPEMARKEDER-I-BERGEN/111159635584336

  PÅ loppis i bergen-siden.de linket till innlegget ditt:-)

  SvarSlett
 25. Så mange fine tingen (som vi sier i Østfold) du fant. Helt sant at det er veldig spesielt at jeg ikke kjøpte noe, er nesten litt bekymret selv.. Det slår meg at jeg befinner meg et sted mellom shabby og retro om dagen, kan det være dette som slår meg ut og gjør meg handlingslammet? Besynderlig.

  Men, det kan også være all tiden jeg bruker i bruktbutikker på mine daglige vandringer med barnevogn som har gjort meg rett og slett mettet. Her om dagen vinket de gamle damene på misjonssentralens gjenbruk til meg gjennom butikkvinduet når jeg gikk forbi. Må bety at jeg har vært der vel ofte i det siste..

  SvarSlett
 26. Takk for fine ord om heklajakken:) Nå glede eg meg bare t å handla garn imårå å hekla ein t storebror og! Kjekkast av alt e jo å se kor glae di små blir når di vett m har lagt d t di, han syns d va så stas, sko ha ann på heile tiå å låg å koste m ann på sofaen <3 då e d jammen verdt "streve" (e jo isje så strev, pluss eg lige d jo og;)) <3

  SvarSlett
 27. Haha, eg må le! Syns eg ser deg som listar deg bak ryggen på kranglefanten...(kan du forstå at folk blir sinte på loppemarked..? Forkava og ivrig - JA! Men sint...) Høyrtes småskummelt ut. Men verdt det! SÅ fint stoff, da!

  SvarSlett
 28. He he he:) Bra skildring:) Loppemarkeder setter rett og slett følelsene i sving for mange av oss, det er sikkert! Noen blir sinte mens jeg derimot har en lei tendens til å ta litt for mye av... Mens mannen pruter står jeg gjerne bak ryggen til standeieren og jubler:) Synd når hun snur seg og ser hele greia:)
  Fantastisk stoff og stæsj du har funnet! Og ugla er bare nydelig. Ubegrensede muligheter med den maskina altså:)
  Klem

  SvarSlett
 29. Åsså jeg som bare var opptatt av mine egne loppefunn den dagen! Mange fine ting og skulle ønske jeg hadde kuppa Jon Blund før deg ;o). Håper på finfint høstturvær i morgen!

  SvarSlett
 30. Misunner deg Jon Blund, og ikke minst din stå-på evne, til å jakte og kapre. Skjønne sopper (vi pynter med slike hver jul) og den fuglen hadde helt sikkert min kjære make likt, han er en fuglenes venn..

  Jeg digger ugler!! Og akkurat den der hadde vi i bloggen vår når den eksisterte. Morsomt!

  Håper mitt avkom ikke lager for stort leven i huset i kveld ;)
  Merete

  SvarSlett
 31. He, he, visste ikke at søte små påskekyllinger kunne utløse sånne krangler;)
  Skjønner derimot SVÆRT godt at du ofret alt for å sikre deg Jon Blund-stoffet, det var knallfint!
  Klem B:)

  SvarSlett
 32. Fantastiske loppekupp!!

  Hadde en lang diskusjon på jobben i dag om hvorvidt Jon Blund- sangen var en julesang eller ikke. Mange ( strengt tatt var vi bare 4 stk, samlet sett- men engasjerte som bare det!) mente at den var en helt klar juleschläger- siden han liksom er vennen til Tøfflus.... Vel, jeg maser meg laaangt ut på sidelinjen, her..

  Sakens kjerne: Elskeet det stoffet (og mislikte sintemennene. Duster!!)

  Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
 33. Jasså, ja. Skjønner Admiralen får svingt seg for tiden. Jentekveld, du liksom. Jeg føler meg plutselig ikke så spesiell lenger, her jeg sitter i Bergen. Massørløs, by the way.
  Hrmf.
  Men jeg er ikke mindre på det enn at jeg unner deg noen gode loppiskupp. Skulle jo streng tatt bare mangle, når jeg tenker meg om... ;)
  Jon Blund stoffet var slett ikke ueffent, jeg skjønner godt at du valgte å risikere liv og helse der. Soppene var også koselige. Minner meg om forrige jul, og Super Mario besettelsen min. Jeg ble grådig god, og det gikk så langt at kidsene i gaten ringte på og ba om hjelp til vanskelige baner. Street cred!

  Den symaskinen din, altså. Fy søren!

  SvarSlett
 34. Så masse fint! Jeg har ikke våget meg så mye på loppis i det siste, delvis av frykt for å treffe på slike sinnamenn som du beskriver og delvis fordi Revisoren trolig har nådd metningspunktet når det gjelder stæsj og pynt i heimen - men jeg tror jammen meg at jeg bør revurdere dette på det sterkeste når jeg seg disse vidunderlige skattene du har fått med deg hjem...

  Fantastisk symaskin, forresten! Heldige du;-))

  Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 35. Det kan være mange grunner til å lure seg rundt sinnamenn, spesielt når det går ann å få tak i noe så flott.

  Mye fint du har kjøpt ellers også.

  Klem

  SvarSlett
 36. For noen fantastiske loppefunn! Den fuglen... jeg hadde ikke tenkt meg om to ganger før den hadde havnet i "handlekurven", utrolig kule potteskjulere og det stoffet... ja, det kan man gjøre mye for å få tak i ja, hihi Slike sopplysestaker er jeg også på jakt etter.
  Herlig broderi også:)
  God helg!

  SvarSlett
 37. Den symaskinen får bare høyere og høyere stjerne, altså! Det er jo ikke en ting den ikke kan lage!!!

  SvarSlett
 38. Åååå! Jon Blund-stoff er jo bare helt herlig! :) Og så flott ugle da, du!

  Du har fått en award på bloggen min forresten! Klem fra meg!

  SvarSlett
 39. ååååå jeg vet at loppemarked er risikosport! Vi holdt på å bli kjørt ned i høst av smågal mann....Men det stoffet var bare helt fantastisk fiiiint!

  SvarSlett
 40. For noen nydelige loppefunn da :D

  SvarSlett
 41. Hallo i luken, håper formen er oppadstigende og at jeg snart kan se deg igjen. Har abstinenser (skjelvende stemme, hallusinasjoner). Hva med skrekkfilmkveld til uka??

  Du, melder meg herved på til snekkerkurs. I'm in :)

  go' klem fra meg :)

  SvarSlett
 42. Dere er så flinke. Så en award fra meg på bloggen min:o)

  SvarSlett
 43. Du er så poppis altså! Hørtes slitsomt ut å presse inn enda en filmkveld i uka di. Kan vi ikke treffes neste uke da?

  Ha en fin dag, stor klem :)

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.