søndag 5. september 2010

Høstjakta


Høstjaktas første trofè. Admiralen er sånn passelig begeistret.
Startskuddet er gått og damene står og spoler i startgropa. Høstens loppejakt er erklært åpnet! Barn og gamle, gå i dekning, for her kommer de loppegale!
En gang så jeg to gamle damer snike i køen på et loppemarked som Frelsesarmeèn arrangerte i Oslo. Det ble nesten slåsskamp. De stakkars fredelige frelsesarmè-frivillige visste ikke helt hva de skulle gjøre. Til slutt bestemte de seg for at det var best å slippe oss inn i puljer. Det var nok lurt. For når startskuddet går på loppemarkedet er det jo survival of the fittest. Best å holde seg på beina også, ellers risikerer man å bli trampet ned av gale loppisfreaks (les: meg) på jakt etter retrolamper og retrosengetøy og annet snask.
JEG vil ha'n, ligg unna!! Høstens første loppislampe.
Heldigvis er det roligere forhold når Admiralen og jeg pakker jentene inn i bilen og drar på høstloppisjakt i grenseskogene. Admiralen er overoppsynsmann, han er sjåfør og har ansvar for bleier/saft/kjekling i baksetet. Den eneste oppgaven jeg har er å speide etter nye loppiser langs landeveien, og hoppe ut av bilen (ofte i fart) for å frese gjennom hyller og kasser etter kupp.
Liten kasse med liten figur, oooooh. Måtte bare ha.
Det er ikke så verst med en sånn loppistur. I Fjellbacka (Sverige altså) stoppet vi og spiste lunsj, for på det punktet begynte blodsukkeret vårt å nærme seg katastrofalt lave nivåer. Alle fikk pizza, og humøret steg sånn at det var like før det ble allsang i bilen.
En liten trekasse TIL? Og litt flere porselensduppeditter, sånne kitsche. Vi trenger dem altså, jeg mener det.
Ny lampe til syrommet. Kjærlighet ved første blikk. Høstens andre loppislampe.
Dagens funn var en veldig bra start på høstjakta synes jeg, nå kan jeg lene meg tilbake og leve på kuppene til neste helg. Da kommer det til å rykke i loppefoten atter en gang.
Loppis er et akkurat passelig søndagssyssel. I går var jeg ikke i form til en loppisrunde. Må være energisk og på alerten for å få med meg alle kuppene. I går var en sånn sakte-dag i Andregaselleheimen. Vi hadde nemlig fest på fredag, og siden de siste gjestene ikke dro før klokka 3 ble det ikke rare søvnen før vi hørte to små stemmer (mammaaaaaaa) rope fra sengene sine. (Lat som du sover, kanskje Admiralen tar det?)
På sånne sakte-dager vil jeg gjerne lage noe. Da jeg var ferdig med å dusje hodet i kaldt vann sydde jeg en liten rødhettekappe til toåringen.
Lille Rødhette
Foret med blomstrete stoff, og platevatt innimellom stoffene.Fulgte nesten oppskriften fra Stoff og Stil, men bare nesten. Litt.

Ha en fin kveld alle sammen, vi blogges plutselig:)

31 kommentarer:

 1. Hei igjen du:)
  Fantastiske funn!! Elsker spesielt den blå lampa, hjerteknuser!! Og nydelige treesker! Sånne trenger man maaange av:) Jeg mener det!! Og for en søt kappe til lille frøken! Wow! Du har blitt skikkelig flink til å sy altså!! Koselige figurer og trofè også! Tenk at vi faller så for dem igjen?! Mamma har sikkert gitt bort mange sånne fra vår oppvekst som jeg gjerne ville ha arvet i dag.
  Gleder meg til besøk! Stor klem

  SvarSlett
 2. Ja, tenk at vi synes sånt er kuult igjen - det var ganske utenkelig for kun kort tid siden:)
  Takker og bukker for komplimentene, men altså- vi får se hvor lenge det holder med den kappa;)
  Gleder meg masse til Sandefjordsbesøk, det er alltid så koselig!!!!!Skravle skravle skravle:)

  SvarSlett
 3. Akk, det blir ikke mye dagen-derpå sying av søte små rødhettekapper i det Pafrikaske hjem, det er nå helt sikkert! Det hender jo selvsagt at Mr. Pafrika står tidlig opp og TOVER sammen noe i en fei, men det hører vel igrunnen til sjeldenhetene. ;)

  Fantastiske loppisfunn du har gjort, det var ved svenskegrensen en skulle bodd, skjønner jeg! Klart man alltid trenger fine små treesker med ibooende nips, herlighet, det er jo nærmest primærbehov i enhver loppisheim med respekt for seg selv! (Og "loppisheim" er utelukkende ment positivt altså, sånn for sikkerhets skyld! ;))

  Takker også stort for regndansen. Du kan være trygg på at det nok regnet ett eller annet sted på vestlandet - jeg er bare glad for at det for en gangs skyld ikke var på min nybeisede terasse!

  Kos deg med strålende loppisfangst, og bruk uken til å lade opp til neste svenskeraid! Kanksje du kan knuffe litt ekstra på butikken, for treningens skyld?

  SvarSlett
 4. Bare diggggger den blå lampa (andre lampekuppet)!!!!! Fyyy søren så fin!!!!
  Synes egentlig alle kuppene var fine :)

  Og for en utrolig fin rødhettekappe!

  Jeg har en liten København-butikk-nøtt gående på min blogg. Vet du og førstegasellen liker Køben, så prøv å gjett på butikk da vel :)

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 5. Åååå for en nydelig supersøt kappe! Lurer på om den er sånn superlett å sy sånn at en glad syamatør kan klare det? Skjønner at jeg bor i feil landsdel mht loppemarkeder m m. jaja det er så fullt i dette giraffhuset at det kanskje er greit at det er lang mellom kuppene. Lampene var kule da! Særlig den blå :) Lykke til videre i jakta! Heime så starter jakta veldig tidlig på morran, men da foregår den ute i skogen altså.....

  SvarSlett
 6. OI dette høres ut som en perfekt helg :) Jeg har også loppet meg igjennom helga ;) Går liksom i en sånn lykkerus ;) Veldig tøffe lamper du har fanga altså ;) Så er du så flink å sy :) Jeg må sjekke ut stoff og stil skjønner jeg ;)

  Ha en knakende god uke :)

  SvarSlett
 7. Morsomt innlegg! Ble i godt humør av det, så takk, og takk for titten! Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 8. Takk takk for gode tips, jeg tar sats og prøver meg på kappen! Bare et lite problem, jeg var innom stoff&stil i forrige uke og brukte som vanlig ørlite grann for mye cash på stoffgreier som jeg bare måtte ha! Det er jo umulig å gå inn og ta det en skal ha og skynde seg ut! Som den glade amatør jeg er så er det mye saker jeg trenger.......så ros til de som jobber på stoff&stil, de er utrolig flinke til å friste med fine utstillinger :)
  Og jeg er helt enig, vi amatører må holde sammen!

  SvarSlett
 9. Så kule lamper! Og digget trekassene! Herlige jakttrofeer det der:-) Og så er jeg utrolig imponert over at du får mannen med på noe sånt - som en helgeaktivitet! Hva er trikset?

  Nyyydelig rødhettekape du har sydd! Ikke alltid lett å holde seg til oppskriften, hi, hi:-)

  SvarSlett
 10. Nå begynne eg å seriøst vurdera å trekka meg fra heile bloggevirksomheten! Øvealt dukke det opp ufine skrytebilder av loppefangst... Misunnelsen e i ferd med å grensa øve i sjalusi ser du ;o) Nesten aldri loppemarked her.

  Nuvel, eg får prøva så godt eg kan å gleda meg på dåkkas vegne...

  Flotte funn (spesielt lampene!!) og eg kan lova at dagen derpå e ikkje tilnærma den aktiviteten så tydeligvis foregår i Andregaselleheimen! Flinke du! Rekna med det blei ei fornødde rødhetta ja :o)

  Takker for nok ein koz hilsen og seie god natt og sov godt :o)

  SvarSlett
 11. Tapetblomstene på boksane var forresten av ein av dei eg bestilte fra deg :o)

  Ska eg fortsetta å værr lika forsiktige og redde for å bruka de, så komme de te å vare leeeenge, tihi :o)

  Må jo barra øva meg litt fysst, så plutselig komme det litt større prosjekter tenke eg :o)

  SvarSlett
 12. Ojojojojoj...! Her var det mye fint! Likte veldig godt det hue jeg:) Hils Admiralen og si at det er vel ingenting å lure på! :D

  Imponert av syinga, altså!!!

  SvarSlett
 13. Hei på deg!
  Flere som har gjort utrolige loppefunn i helga, ser jeg. Lampene er superflotte, og slike trekasser kan man jo bruke til alt.
  Søt 2- åring i søt Rødhettekappe. Tror jeg må "hive" meg på et syprosjekt til barnabarnet mitt på 19 måneder. Vi har også Stoff og stil i nærheten.
  Idag skal jeg få dagen til å gå med å plassere loppefunnene mine(herlig) og til å male og rydde litt.
  Fin mandag!!!

  SvarSlett
 14. Ah ja, det kan jeg genkende den der loppekamp.. :) Virkeligt fine ting du har fundet.. Er vild med hvordan i oppe nordpå har loppemarkeder ude ved vejen, det er jo helt fantastisk.. :) Den fine lyseblå lampe er smuk.. :)

  SvarSlett
 15. Så mange fine loppefunn! Neste lørdag skal jeg også på loppemarked, GLEDER meg:) Da skal jeg legge meg tidlig så jeg er våken og opplagt, og jeg skal være der ti minutter før det åpner.., syntes nesten slike loppemarkeder er som et sosialt ekspriment.. Folk som ellers bare er "søte og snill" får plutselig ganske så spisse albuer mens de roter i andres "søppel", hihi. Men for all del, jeg er vel en av dem jeg også..:)
  Kjempesøt rødhette kåpe!

  Ha en flott ny uke!
  klem

  SvarSlett
 16. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar Andregasellen!

  Det er veldig koselig med katt, så det syns jeg du skal skaffe deg:) Min babypus er nesten ALTFOR kosete. Sånn på kanten til å være uuutrolig irriterende. Men han er jo bare søt ;)
  Skulle veldig gjerne hatt en minigris og jeg assa...Men jeg har jo "minigrisen" Margot...Haha!!

  Dere har en aldeles fantastisk blogg!! Jeg skal følge med!!!!

  SvarSlett
 17. For en fantastisk kappe, du er superflink snuppa! Stolt av deg asså! Gleder meg til å treffes igjen! Klem ;)

  SvarSlett
 18. Så mange flotte funn! Er så lite loppemarked her for tiden, så går de typisk kl 10 på lørdager, noe som ikke er optimalt her i huset. Og jeg kjenner meg veldig igjen i lat som om du sover...det praktiseres titt og ofte..hehe

  SvarSlett
 19. Flotte loppis funn! Er ikke sånn dreven jeger, men ser jo at jeg må få opp formen der;-)
  Det er alltid god underholdning når det dukker opp nye innlegg hos Gasellene!!!

  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 20. For noen flotte skatter du har fått kloa i!! Jeg skulle gjerne ha vært flue på veggen når hele familien deres er på loppemarked jakt... hihi... Ååååå så skjenn liten Rødhette, den falt jeg helt pladask for!!

  Ønkser deg en finfin kveld, med eller uten lopper... hihihi

  SvarSlett
 21. mye godsaker:) syntes det trofeet var dødskult!!!

  Klem

  SvarSlett
 22. Neeeej, hvor er den simpelthen nydelig! Dejlig med prikker :)

  SvarSlett
 23. Kjære fru Andregaselle!

  Ja, nå har du fått ein Award "designa" te deg :o)

  Håpe du tar imot og sende videre, så come and get it!! ;o)

  SvarSlett
 24. litt av någen funn ja:) å så sjønne den rødhettekappå va!!
  june:)

  SvarSlett
 25. Wow! Gratulerer med fangsten! Det var jammen meg fine loppefunn. Glimrende blogg også, btw!

  SvarSlett
 26. Det e ikkje alle forunt å få sin egen "spesialdesigna" Award nei, men det e nok ikkje så mange så fortjene det heller... ;o)

  SvarSlett
 27. Så flott rødhettekappe!!! Tenker den stod høyt i kurs hos toåringen;). Flott blogg også- legger meg likesågodt til som følger:). Ha en fin uke videre:)

  SvarSlett
 28. Det er jo bare helt fantastisk med lopper og stemningen er til å ta og føle på når man står i kø klar for å brøyte seg fram til de beste kuppene. Lampene var dødskule og jeg elsker gammle trekasser.

  Ha en fin uke videre.

  SvarSlett
 29. Hei dere:-) Fant nettopp denne bloggen, og her var det jammen meg mye fint og inspirerende. Nå skal jeg titte litt videre rundt på bloggen, og har lagt meg til som følger:-)

  SvarSlett
 30. Flott innlegg! Du skriver virkelig godt og morsomt og den rødehettedrakta er det søteste jeg har sett noen gang, søt lita jente ,også.
  Klem!

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.