fredag 10. september 2010

Gaseller, Antiloper og Gale-gaseller

Fra Kremmerhuset. Gaseller?
Dette er tre gaseller. Bare så ingen tror at vi ikke vet hva gaseller er for noe. I dag sådde nemlig en kassadame på Kremmerhuset i Sandefjord TVIL hos gasellene, og fikk oss til å lure på hvem vi egentlig var.
Etter en strabasiøs kveld hos Førstegasellen der hun presset på meg både rødvin og god mat, skulle vi i morges ut og gjøre byen. Vi dro på Kremmerhuset. Da vi hadde snoket litt rundt i Kremmerhusets kurver og hyller hørte jeg Førstegasellen utbryte helt i fistel:
-GASELLER!!!!
Jeg spurtet bort til kurven hun stod ved. Hun hadde plukket opp den største av gasellene i kurven (illustrert ved bildet over).
Jeg trodde ikke mine egne øyne, vi måtte jo bare ha en hver!
Men så ble jeg i tvil.
Andregasellen: ER det virkelig gaseller da?
Førstegasellen: Spør i kassa! Nei, VENT. Ikke spør om det er gaseller,
det blir et ledende spørsmål. Spør sånn her: 'Hva slags dyr er det her?'
Andregasellen til kassadamen: Hva slags dyr er det her?
Kassadamen: Antilope
På dette tidspunktet lå Førstegasellen nesten langflat i krampelatter bak antilopekurven.
ANTILOPER?
Vi er verdens dårligste gaseller, vi vet ikke hvordan slekta ser ut en gang!Da vi var ferdige med å tørke lattertårene gikk vi uten å kjøpe noe. Nesten.

Men på Nr. 9, der handlet i hvert fall jeg!
Herlige kort fra Nr. 9
Favoritten. Ooh la la!
Bordskånere, eller coasters eller bare pynt. Herlig herlig. Også Nr. 9.
Den fineste. En sirkusgjeng.
Men ikke bare det, vi var på Slappen også! Slappen er byens brukthandel. Førstegasellen handlet ingen ting, vi røyk rett bort til sengetøyhyllene men det var intet å melde fra den fronten. Jeg hadde nesten en forventning om å finne Kaspara på hodet i en stoffkasse der, men hun var ikke der altså.
Men jeg handlet dette på Slappen jeg:
Retrokrakk og porselensfat!
Jeg pakket krakk og fat og bordskånere inn i bilen og kjørte mot Horten. Da jeg satt på ferja til Moss fikk jeg mms fra Førstegasellen. Det viste seg at hun hadde gått løs på kjøkkenveggen med brekkjern fem minutter etter at jeg hadde dratt. Dette til tross for at hun i går kveld satt og ironiserte over sin lettsindige (og katastrofale) impulsivitet da hun plutsetlig bestemte seg for å rive opp kjøkkengulvet for to uker siden.
Nevertheless. Hun er gale-gasellen. Jeg har bildebevis:

MMS fra Førstegasellen, mottatt midtveis i Mossefjorden
 Tre timer senere hadde hun revet hele veggen:

Litt uklart mms-bilde, men her er altså veggen revet.
Som dere ser er det flerfarget panel under strieplatene.
Førstegasellen rev ikke bare veggen, hun forsøkte å slå knockout på seg selv også. Med brekkjern. Sånn ser Førstegasellen ut etter å ha revet vegg med brekkjern.
Noen som ser kulen? Ojsann.

Da jeg kom hjem måtte jeg gå inn på Wikipedia og sjekke bilder av gaseller. Jeg hadde begynt å betvile min egen identitet. Men hva fant jeg? Jo, dette bildet:

 Dette er to gaseller. Gaseller! IKKE antiloper, ikke gnuer, men gaseller!
Førstegasellen, vi må aldri tvile på oss selv igjen, og jeg ber deg:
Vær så snill og dra på Kremmerhuset og kjøp de to siste gasellene de har. Vi må jo bare ha dem!

Jeg oppfordrer alle til å tro på magefølelsen og instinktet sitt, og dessuten oppfordrer jeg alle til å ha en glimrende helg!

22 kommentarer:

 1. Ha ha fantastisk. Antiloper og brekkjern. Stakkars førstegasellen, den kulen så ikke god ut.

  SvarSlett
 2. Herlig ! ;) Jeg var faktisk på kremmerhuset her om dagen og så disse . Da tenkte jeg på dere , ... Jeg må bare ha slike , Jeg bare digger dere og deres humor ;) For en kul .! Stakkar ;)

  Ha en fin fin helg :)
  Klæm fra mæ :)

  SvarSlett
 3. Hehhehe, FOR et innlegg!!!!
  Og FOR en kul!!!

  Gaseller er jammen søte dyr ;)

  SvarSlett
 4. Uffameg! Den kulen MÅ jo kjennes! Nå skal endelig jeg også på loppis, HURRA! Vi er ikke så velsignet med loppis her i Stavangerområdet, eller ikke så mange annonserte loppis kanskje? Men i morgen skal jeg også:) Så nå ble jeg skikkelig inspirert til å gå på jakt!

  SvarSlett
 5. Magefølelse og instinkt e viktig ja - som oftast rett! ;o)

  Må få sei stakkars te Førstegasellen da! AUUUU! Du må likavel ikkje begynna å betvila viktigheten av impulsive handlinger snuppa! Det blir sikkert rett og slett suberbra te slutt!! Heilt sikkert!

  Ler jo sikkert ikkje mindre si eg e øve hallveis i den goooode vinflaska mi, men hohoho fru Andregaselle! Beste "reisebrev" ever!!

  Eg har prøvd meg på realitetsblogging i kveld, men frykte "fudlanerver" i mårå...

  Ha ei fantastisk helg videre uansett skjønne gaseller!

  SvarSlett
 6. Heisan kjære grenseløse morsomme gaseller!
  Nei, jeg ler ikke av Mr. Bean, jeg ler heller ikke av Seinfeld....MEN... jeg humrer grenseløst av dere herlige, gale gaseller!
  Så gøy å lese om dere løse i Sandefjords gater!
  Apropo Slappen; i hele dag hadde jeg enormt Slappen-abstinenser og var nesten på vei ned dit flere ganger. Jeg hadde på følelsen av at det lå noen glade retrodynetrekk og ventet..(feil intuisjon tydeligvis)
  Det hadde jo vært utrolig morsomt å gå på dere i stoffhyllene der nede i Slappen-kjelleren. Kanskje vi ikke hadde gjenkjent hverandre...eller kanskje dere hadde kjent meg igjen på håret..og den frenetiske letingen i sengetøyhyllene.
  Artig å se at Nr.9 ble avlagt besøk også!
  Søsteren min var innom og tok en kopp te i dag og da sa hun følgende" jeg ler så av disse gasellene, de skriver så morsomt!"
  Søsteren min jobbet forøvrig bare den siste timen eller halvtimen av åpningstiden i dag.
  Så dere får bare hyle ut neste gang dere visiterer Nr.9; " Gaseller på ferde!"
  Håper Førstegasellen ikke har gjort for fatale ting på hjemmebane. Jeg måtte lese det for mannen min, for at han tross alt skulle reflektere over at kona ikke er så gæren alikevel når det kommer til stykket.
  MEN... tipper resultatet blir fantastisk til slutt! Lykke til med røsk og riv!
  En gang dere er samlet i hvalfangerbyen kan dere jo ta lunsj eller kaffe i Kasparahuset, vet dere!
  Ha en formidabel helg begge to!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 7. Den kulen såg ikkje god ut. Men alt det andre var kjempebra :)) God helg!

  SvarSlett
 8. HAHAHA, eg syns og det var masse nyttig lærdom å trekke fra den filmsnutten ;o)

  Og at eg glømte å nevna Admiralen da!!!
  Skylde på vindrikkingen som pågår her i heimen og... Eg e barra halveis i 2. glasset mitt da. (Ein tilleggsinformasjon e kanskje då at glasset e så stort at eg kun trenge 2 glass for å tømme vinflaska...)

  Eg blei så overumpla, glad og litt stolt faktisk då eg såg Admiralen! Det var nå visst den største ære og glede denne veka! Har ikkje sett han på så mange blogger nei. Det har nok ingenting med skamrosen min av deg å gjørr da... Hils Admiralen, og søstera di i samme slengen. Eg såg kommentaren hennas og blei litt sånn; hærligenminhet, hu bør jo hiva seg på blogginga!! Lyse jo rett gjennom at hu e av samme kaliber som deg!!

  Og eg som trudde at litt smuglervin sikkert passte perfekt te å kosa seg med å kikka innom dei bloggane eg har forsømt i det sista...
  Burde heller tatt taxi te byen eg trur eg ;o)
  Litt susen ja...

  Kos dåkke begge 2 jammen!!

  SvarSlett
 9. Jeg var på Slappen i går, og angret på at jeg ikke tok med meg den lille krakken! Men nå ble jeg veldig glad for at den har fått et hjem hvor den blir satt pris på, hihi. Au til kul i hodet, men hurra for damer med brekkjern. Det er jo sånt det blir hyggelige hjem av... til slutt! Klemmer fra Fjeldborgen

  SvarSlett
 10. artig og givende tur tydeligvis. En nevenyttig dame denne Førstegasellen, synd med den kulen. "Legg kaldt stål" på, sa mormora mi alltid, men det rådet er vel ikke særlig lurt i dag;) Resultatet av rivingen blir sikkert meget fint, gleder meg til fortsettelsen.
  Artig innlegg.

  God helg til dere begge.
  Fra Trine i det gule huset i svingen.

  SvarSlett
 11. Sitter her og humrer, som alltid etter et gaselle innlegg.

  Nå skal det sies at butikkdamen på kremmerhuset også har rett. En gaselle (og faktisk også geiter) er jo antiloper. Jo, tror det var slik det henger sammen...

  SvarSlett
 12. Hihi, morsomt! Og de gasellene fra Kremmerhuset er så fine! Jeg ønsker meg dem, men har ennå ikke fått somlet meg til å kjøpe dem. ;)

  Og den kulen så jammen ikke god ut! Uff og uff! Du får pleie henne godt. ;)

  God kveld! :)

  SvarSlett
 13. Hei !!
  Gratulerer med vinsten. Kan ikke du sende meg adressen din på mail cilipus@gmail.com.
  God helg !!
  Cecilie

  SvarSlett
 14. herlig historie! Ma beundre innsatsen med veggen...

  SvarSlett
 15. Haha, noe ler eg godt her eg sitter! Galegasellene ja, ikke en upassende betegnelse det nei! Spesielt førstegasellen virker neimen ikke helt god, med en sterk iboende trang til ramponering - slikt støtter jo jeg såklart opp om! Fantastisk trepanel bak, kanskje verdt kulen...?
  Det virker så koselig å pakke retrokofferten og ta BÅTEN til bestisbesøk på andre siden av fjorden... Det er ikke nok fjorder her hos meg, bare en liten fjordtarm midt i byen, og siden verken jeg eller bestisen bor på noen sider av den, gir det liten mening i å bruke båten over der som fremkomstmiddel.
  Jeg har også god lyst til å rive kjøkkenet mitt, men den impulsen holdes i sjakk av en like sterk arbeidsskyhet. Foreløbig...

  Fin kveld til begge gasellene, det skal bli interessant å følge med på hva som rives hos dere neste gang!

  SvarSlett
 16. Så herlig dere to gasellene må ha det sammen, med den humoren! :-) Og gaseller skal DEFINITIVT lande i handlekrven min neste gang jeg er på Kremmerhuset - de er jo så søte!
  Elsker den veggen som ble avdekket, forresten - jeg er sikker på at hun vil synes det var verdt det etter at kulen er forsvunnet ;-)
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min, forresten - må innrømme at jeg nesten får litt prestasjonsangst når så flinke jenter er innom - men jeg tar det som en utfordring ;-) Nyt kvelden!

  SvarSlett
 17. God underholdning dette her :oD. Kanskje bambiene i gaselle-logoen må vike plass nå som dere har funnet ut hvordan dere ser ut?

  SvarSlett
 18. Huff, for en kul...
  Gaseller er gaseller...Har sett flere av dem, på ekte!
  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 19. Oioioi, eg lo godt her, heilt t eg såg den kulen!! uffameg altså! den såg isje mye goe ud;((
  har lurt ein del på ka gasseller egentligt e, har igrunnen hellt mest mod nåde ande-lignande dyr, heheh! mn eg visste nå jaffal at di dyrå der isje va antiloper, så eg e isje heilt udpå jorde helr;)
  goe kupp du jor deg på handleturen:)
  å veldi kjekt at dåkke ville følga meg! I like:))
  Klem fra June:)

  SvarSlett
 20. Hihihi, dere skriver så artig:D Sitter og ler meg halvt ihjel. Dere må aldri betvile deres identitet mer! Ha trua på dere selv:D Hils galegasellen god bedring fra meg;D

  Maya

  SvarSlett
 21. Gips, førstegasellen!! Interiørskade! Du må være forsiktig! Gleder meg til å se hva du finner på for noe fint med kjøkkenveggene....det blir sikkert knallfint! Jaggu er du impulsiv (og handlekraftig!) og morsomme er dere!

  SvarSlett
 22. ha, ha, synes jeg ser dere der i butikken i dyrediskusjon. ☺

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.