onsdag 11. august 2010

Voffor det?


I går var en en sånn 'Voffor det-dag' i Andregaselleheimen.
Femåringen: Voffor må vi sitte her og vente hele tiden?
Mamma: Vi har bare vært her i fem minutter, og det er ofte lang ventetid på legevakta vet du.
Femåringen: Voffor det?
Mamma: Fordi
Femåringen: Men voffor må vi sitte her?
Mamma: Fordi du ramlet ned fra lekestativet i barnehagen i dag og slo deg.
Femåringen: Voffor må de ta bilde av skjelettet mitt?
Mamma: Fordi de må se om du har brukket noe
Femåringen: Voffor må jeg ha sånn fakkel (fatle)
Mamma: Fordi du har brukket armen
Femåringen: Voffor gjør det så vondt i skuldra mi?
Mamma: Fordi du har brukket armen
Og sånn fortsatte det i grunnen resten av dagen.


Sminkedukken er trøstegave til en tapper femåring som har brukket armen sin og må gå med fatle i 6 uker. I dag har vi vært hjemme fra barnehagen og gjort morsomme ting sammen. For eksempel har vi malt ansikter. Hverandres. Sånn ser det ut fra mitt ståsted når jeg blir angrepet av en toåring og en femåring med ansiktsmaling i hånd:


Og sånn ser jeg ut etterpå:

Fikk beskjed om å lukke øynene på bildet, for de hadde malt rosa oppå øyelokkene. Akkurat som 'køyeskygge'.
Pasienten ville bare ha et hjerte:


Når alle barna er i seng og roen senker seg og 'Voffor det'-refrenget ikke lenger står på repeat koser jeg meg med å lage stoffknapper. Det er et fredelig og stillsamt syssel, og veldig koselig å pysle med. Først laget jeg noen grønne og blå:

Så laget jeg noen røde og oransje:
Jeg har fått helt dilla! Nå har jeg rigga meg til i sofaen med enda flere stoffer og knapper, her skal det knappes i kveld! Men først skal jeg gå ned i kjellern og finne frem lyspære til den nye loppislampa på kjøkkenet, nylig spraymalt med en søt blåfarge. Jeg hadde selvfølgelig ikke tid til å verken skifte eller rydde unna ting før jeg sprayet, så i tillegg til en blå lampe har jeg nå også en litt blå sokk og en veldig blå hammer.
Men lampa ble fin da!


Til slutt må jeg skryte litt av BudeieNina igjen. I dag fikk jeg vimplene jeg bestilte i Budeieshoppen for et par dager siden, og sjekk a:

Lekkert! Nina er en kløpper med retrostoffer og symaskin! Vimplene har fått fast plass på kjøkkendøra:)

Ha en fin kveld alle sammen!

37 kommentarer:

 1. Stakkar lille søte! Uff og huff, det er ikke greit å brekke armen og gå med fatle i 6 uker, det er leeeenge for en femåring det. Kjekt at hun har en mamma som lar seg males litt som trøst :-)
  De knappene var veeeeeldig fine! Rett i bloggshop eller? For en god ide! Skjønner ikke helt hvordan du gjør det men.....;-) Herlig blåfarge på lampa forresten!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Armen var brekt ja...Uff og æsj til stakkars lille...Gi klem fra meg!
  Koselig innlegg allikevel da! Kjempefin farge på lampa! Hvor på kjøkkenet skal den bo? Og så fine knapper!! Gleder meg til å lage sånne selv. Alt utstyret er på plass men tida mangler. Fra kl 20-22 er det gulvlegging her i huset og kun 8 lengder er på plass så dette tar tid! Endel kapping. Men blir veldig koselig! Takk igjen for alle gode råd, klem

  SvarSlett
 3. Håper ukene flyr avsted og armen snart er bedre! Vi har også "Hvorfor det" dager her.....Det er gøy og til tider blir jeg lettere sprø av at alle svar følges opp med et nytt spørsmål.....Så svaret har blitt "sånn er det bare" noen ganger og den har jeg fått servert tilbake fra fireåringen! " Noen ganger er jeg grei og noen ganger er jeg slem, sånn er det bare mamma!" He he hun har jo allerede litt selvinnsikt. Og for noen fine knapper! Hva skal du bruke de til?

  SvarSlett
 4. ÅÅÅ nei stakars lille som har skadet seg!! God bedring og håper det går bra med armen!! Ser ut som dere har kos dere iallefalll!! Dere ere altså så kreative, sååå utrolig søte knapper!!! Kunne ønkse jeg kunne bli smittet av litt av denne kretiviteten;-)

  Tusen millioner takk for du alltid kommer med så hyggelige kommentarer på bloggen vår, det setter vi UTROLIG stor pris på!!

  KLem

  SvarSlett
 5. Her i gården går det også stort sett i hvorfor! Hvorfor ditt og hvorfor datt! Stakkar veslejenta med brekt arm! Håper den leger bra! Nice ansiktsmaling by the way!

  Utrolig nydelige stoffknapper! Er de vanskelige å lage?

  SvarSlett
 6. Stakkars litla tullå :o(
  Håpe hu klare å værr tålmodige og ikkje har for møkje vondt.
  Ser dåkke har kost dåkke med maling da, blei jo sååå fine atte ;o)

  Og lampå blei superfin!
  Vimplane var jo og flotte, men det va heller ikkje overraskande, for den jentå kan sine saker ja!

  Må få spørr om dei fantastisk flotte knappane da: Eg har sett at andre lage knapper og, og det blir jo sååå flott! E det nåke grunnutstyr som går an å kjøpa mon tru? Eg har ikkje sett det nåken plass, men håpe, håpe ;o)

  Og så må et jo takke for dei superkoselige spora du legge igjen itte deg inne sjå meg! Blir jo sååå glad ♥

  Forstår at du venter på tapetprosjekt forresten :o) Det har gått så i ett med andre ting og det e så møkje aent eg sku ha gjort fysst, men glede meg veldig te å setta igang, så det blir nok ikkje så lenge te :o)

  Ha ein superduper kveld videre snuppa!!

  SvarSlett
 7. Å, lille venn som har brukket armen sin! God bedring!
  Kjenner igjen "voffor det?" på repeat! Sånn er vår gutt på 4,5 år også :)

  Knappene er kjempefine! Må lage noen flere knapper snart jeg også tror jeg. Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 8. Til dere som spør om knapper: Utstyr til å lage egne stoffknapper selges på mange nettsteder, de selger det på Stoff og Stil også:)Det er ikke vanskelig eller dyrt, og gjort i en fei!Jeg bruker mine knapper på lappetepper og klær og forskjellige ting jeg syr selv.

  SvarSlett
 9. Jaha, det var det jeg skulle spørre om, det med knappene:DDDD Jeg skal trekke om en gammel sofa, og må laga knapper:DDD Hilsen Hjertedama/ Grethe

  SvarSlett
 10. Hei igjen ja! :) Endelig bittelitt tid til litt blogging igjen, håper det skal bli mer etter utstillinga denne uka. Veldig masse inspirerende du har lagt ut siden sist, forresten! :) Må snart få lagt ut noen av sommerens bruktskatter jeg også, har blant annet fått tak i noen kjempefine retro dynetrekk! Håper du fortsatt holder av tapet til meg, den er jo så fiiin. Kanskje bytte mot noen av de fine stoffene jeg har funnet i ferien?

  SvarSlett
 11. Se der ja ;). Det er alltid så koselig å se tingene mine i andre sine "locations". Jeg vil også ha slik turkisblå dør ;)!

  Jaja - nå er det slik at jenter med brudd er tøft! Go girl ;)! Er jo ikke bare disse gutta som skal få bruddoppmerksomhet. Og når man er fem år er et ganske praktis tidspunkt å gjøre det på. I hvert fall enn min variant. Jeg var en uke fra sommerferie, var alene en helg med turbodatter på 2 år og ammesønn 7 - 8 mnd. Så knakk det i en fot etter et overtråkk. Da var det å kalle inn tropper for å hjelpe meg med barnepass og legetrasportasje. 6 uker i gips = nesten hele sommeren. Med fortsatt en vilter 2åring og en ammende 7 - 8 mnd gutt. Du kan si det sånn. Mannen kunne knapt forlate meg. Var jo helt hjelpeløs i forhold til barnestell. Hvordan bærer man en lite gutt med krykker liksom?
  God bedring til snuppa di. Kommer kanskje til å gjøre litt vondt de første nettene?

  Og jeg må si - jeg blir knappeinspirert! Hei og hopp, til vi skrives neste gang ;)!

  SvarSlett
 12. O jess ! Jeg synes de knappene er supefine , å den lampa , gull :)

  Voff til den lille , god bedring

  SvarSlett
 13. Hei igjen gasellen, og gode tanker til lille uheldige barnet! Og ikke minst til mor! Tusen takk for broderingsskryt, det stemmer nok at jeg har produsert relativt store mengder fornærmelser i korssting. Det er utrolig frigjørende etter en rævvva dag på jobben, for eksempel. Samtidig føler man seg så deilig prektig - man sitter jo tross alt og broderer! ;)
  Knappene dine var superfine - men hvordan i all verden gjør du det? Eksisterer det et lage-knapper-kit? Limer du stoffet fast? Nå ble jeg veldig inspirert her, rett og slett. Fine er de iallefall!

  SvarSlett
 14. God bedring til femåringen !! Jeg hadde en med armbrudd i vinter, det er ikke noe kjekt. Men det gror nå fort på disse små, så er det full fart igjen.
  Knappene ble superfine, har aldri rotet meg til å prøve det. Men fikk iallefall lyst
  til å prøve nå !!
  Og lampen ble så fin, lekker farge. Og vimplene passet perfekt inn.
  Angående Berlin så er det som å komme til retro- himmelen. Det bugner av retro butikker og loppemarkeder. Ha en fin dag !!
  Cecilie
  Ha en fin dag !!

  SvarSlett
 15. God bedring til den lille fem-åringen, bortsett fra at det ikke er særlig gøy med brukket arm, var det ellers et artig innlegg, og noen kjempefine stoffknapper.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 16. Stackars liten! Vad roliga dom är ungarna i den åldern när de vill veta allt om allting...

  Den spraymålade lampan blev urfin tycker jag! Jag har oxå haft lite bråttom när jag spraymålat några gånger....

  SV. jag har ingen plan egentligen för min grytlappsamling. Tycker bara att de är fina... JAg använder en del av dem faktiskt. Det är så fint när dom hänger framme ;-)

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 17. Å stakkars litle! Fort gjort....
  Kjempefin lampa! Det e så lettvint med spraymaling, og så blir det så stilig :-) Knappane dine va kjempefine! Kanskje eg må prøva, eg og? :-)
  Tusen tak for koselig kommentar forresten! Det e så kjekt :)
  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 18. Neimen, huffda - godbedring til den småe! Og så morsomt med alle desse spørsmåla - ikkje alltid så lett å svare på...

  Kjempefine knapper, utstyret til slikt står på handlelista mi(S&S) - gler meg til det. Det er jo det lille ekstra!
  OG kjempefin lampe, som sikkert er ein Jakobsen-lampe - nuuuudelig:-)

  SvarSlett
 19. Heisan en sen kveld!
  Herlig voffor-dialog! og stakkars femåring med brukket arm. Håper det går så bra som det kan gå. Yngstemann hos oss brakk armen på isen en julaften og vi skjønte det først ut på kvelden da han ikke klarte åpne pakker.
  Han gruet seg til å ta av gipsen og natta før lå han og lirket seg ut av den. Morgenen etter da vi kom inn lå hele gipsen på gulvet og gutten var smørblid!
  Jeg elsker knappene du lager!!!! Herlige rett og slett!
  Fin vimpel fra dyktige Nina også. Vi har jo truffet hverandre to ganger "live" også.
  Jeg følte nesten litt på å legge ut retrotapeter til salgs overfor dere, så jeg ble ekstra glad for din hyggelige og rause kommentar!!!
  Nå stuper jeg i seng! Ha en god natt!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 20. Meg igjen, igjen ;o)

  Har ein viktig oppdatering ser du:
  Eg fekk nemlig lov å låna hyttå helgå ittepå itedenfor, så då håpe eg jo veldig at det kan passa for dåkke gasellene! :o)

  SvarSlett
 21. Hej deroppe! Har tilladt mig at tagge dig i en leg... Dette er altså en venlig invitation som man sagtens kan takke nej til. Hvis du har lyst må du meget gerne kigge forbi.
  Venligst Loppe.

  SvarSlett
 22. så koselig at dere liker bloggen min:) dere er hjertelig velkommen til å følge meg. er ny, så da er det stas når noen oppdager meg.

  ha en flott helg begge to!
  Klem Mirjam

  SvarSlett
 23. hei
  så fin blogg dere har
  mye spennende å kikke på og lese om
  jeg har også barn og elsker å tilbringe tid med dem!
  så flott nr 2 ble med ansiktsmaling! :)

  vi blogges!
  god helg
  sommerhilsen fra
  Åpent hus

  SvarSlett
 24. Huff. Stakkar lillemor. Kan tenke meg det var rart å få gips på en sånn liten arm. Da må det være ekstra fint med en hjemmedag. Knappedilla har jeg også hatt lenge og spraydilla :) Godt å høre at det finnes flere ivrige sjeler.. Her har jeg et helt rom som snart er nedtagga av gammel spraymaling:) Ønsker dere en fin, fin lørdag. Klem IfraLahell

  SvarSlett
 25. Hei.
  Takk for kjekk kommentar inne hos meg.Og så oppdaget jeg en knallflott blogg også!:)
  Så herlig den Voffor det hendelsen:)
  Kunne se det hele for meg.Barn er skjønne skapninger:)
  Kule knapper og lampe også.
  Her skal jeg titte innom mer.
  Ha en fin lørdag!:)Og god bedring til den lille med armen i fatle.

  SvarSlett
 26. Uff da! Stakkars liten! Håper de seks ukene går fort:-)

  Herlig samtale og herlige bilder:-) Og knappene var helt nydelige!! Skjønner godt at du koser deg med dette.

  Bloggen er forresten superfin - er på vei til å bli en av mine favoritter:-)
  Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Veldig koselig!

  Ha en fin dag! Håper solen skinner der du er.

  Klem

  SvarSlett
 27. Uff.. stakkar jente. Men hun virket jo tapper :-) Virket mer konsentrert om å spørre hvorfor ditt og hvorfor datt enn å synes synd i seg selv. men det blir sikkert en prøvelse, og gå med hånden i fatle i 6 uker..
  Ønsker deg en solrik dag
  Klem fra meg

  SvarSlett
 28. Stakkar lita. Det er ikke lenge siden vi hadde bruddskade her hjemme, og han var dobbelt så gammel. men ikke nødvendigvis dobbelt så tapper tror jeg ;)
  Men de er flinke til å sminke barna dine, selv om de kun hadde tre hender til rådighet ;))

  Ha ei flott helg.

  SvarSlett
 29. Uff da, vi får håpe de 6 ukene går rasende fort for den uheldige femåringen. Her i huset har vi en snarttoåring som er snubler og slår seg stadig vekk ( ca hvert femte minutt, hun går nemli aldri...bare løper). Knappene var kjempesøte og lampa var superflott med den nye blåfargen. Fin lørdag til deg/dere!

  SvarSlett
 30. Hei, og velkommen som følger av min blogg!

  Da fikk jeg også oppdaget din flotte blogg - de knappene du lager er da bedårende.

  Stakkars lille med brukket arm, ønsker henne rask bedring!

  SvarSlett
 31. Hei!!
  Kunne ikke la være å ta turen inn her etter at jeg så det du skrev under Kasparas innlegg ;)

  For en fin blogg du har, med masse spennende og fargesprakende! En herlig liten jente også, som har vært uheldig stakkars...da er det fint å gjøre morsomme ting med mamma'n sin!

  Den blåfargen på den lampa var utrolig fin - hvor har du kjøpt sprayen???

  Masse fine knapper også!!

  Nå skal jeg titte litt mer her inne!
  Hilsen fra Stine

  SvarSlett
 32. Sååå synd at det ikkje kunne passa i november heller da :o( Hadde vore så kjekt å treffes! Ikkje nåke å gjørr med det.

  Ha ein superfin kveld videre jaffal :o)

  SvarSlett
 33. God kveld! Først og fremst - god bedring til jenta di! Godt de små ikke plages like mye som oss voksne av å gå med en ubrukelig arm! Da sønnen brakk fingeren, ble han gipset nesten til albuen, men pytt - det gjorde ingenting. Den ene armen funket jo, beina funket og munnen funket - fikk ordnet det meste! Håper hennes 6 uker blir kjappe og smertefrie!
  Lampen din ble FIN! Har sprayet litt selv i det siste kan du si! Og tøyknappene ble fine - jeg vil også lage! Høstsyssel, kjenner jeg...
  Til Førstegasellen: Takk for tips om HouseDoctor-lampen! Skal sjekkes ut til uken:)

  SvarSlett
 34. Meg igjen ja, hihi :o)

  Måtte bare sei at eg lånte nåken bilder fra blogshopen din i dag og linka. Håper det går greit?

  SvarSlett
 35. Stakkar veslemor! Skal ikke være greit!
  God bedring fra oss her på nettet:)

  Ser at jeg fort kan få dilla på slike stoffknapper, ja. Utrolig stilig!

  SvarSlett
 36. Huff! Stkkars liten som har brukket armen! Håper det går bedre med henne nå!Det var et utrolig herlig innlegg som maaange vil kjenne seg igjen i hihi!! Man kan bli småtullete av alle spørsmål, men så er det så søtt og herlig også :))Vimplene fra Nina var kjempesøte på den fine blå døren, og knappene du lager er helt skjønne! Jeg har ikke prøvd meg på dette ennå, men har veldig lyst! Herlig å lage sine egne personlige knapper :))God bedring til veslejenta :))

  SvarSlett
 37. Takk for hygelig kommentar på bloggen min! Festlig med slike koblinger! Du har helt fantastiske knapper! Det vil jeg lære!!!!
  Herlige sroffer.

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.