mandag 16. august 2010

Admiralen leter etter doruller og andre ting

Ny lampe i gangen. Admiralen har ikke lagt merke til den.
Når man flytter inn i et nytt hus så tar det litt tid før man finner ut hvor det er lurt å ha ting. For eksempel er det lurt å ha dorull-lageret i nærheten av doen sånn at det aldri blir helt krise fordi ingen gidder å fylle på.
Det tar lang tid å finne lure plasser for alle tingene, og spesielt hvis man stadig vekk endrer mening om hva som egentlig er lurt eller fint. Siden jeg hele tiden endrer mening om hvor jeg vil ha boller og kjeler og tørrvarer og lamper og stoler og andre ting, løper Admiralen rundt og skjønner ingen ting. Jeg burde naturligvis oppdatere Admiralen hver gang jeg endrer oppholdsted for tingene våre, men det er alt for tidkrevende og dessuten overflødig.
Admiralen hører nemlig bare den første halvdelen av setningene mine. Så når jeg sier;
'Nå har jeg lagt alle dorullene i den ytterste hylla i kjellerboden'
så hører Admiralen bare
'Nå har jeg lagt alle dorullene'

Nysprayet loppislampe på kjøkkenet. Admiralen har ikke sett den.

Noen ganger tar det flere uker før Admiralen ser at jeg har flyttet en lampe. Derfor kan jeg ikke motså å ha det litt moro med ham. Noen ganger når jeg har hengt opp en ny lampe eller kjøpt en ny stol så legger Admiralen faktisk merke til det. Da sier han kanskje:
'Så fin den lampa var, når hang du opp den?'
Da hender det at jeg svarer
'Hæ, hva mener du? Den lampa har jo hengt der siden i fjor!'
'Næh', sier Admiralen da. 
Mer tør han ikke å si, for han vet jo at han ikke følger så veldig godt med.

Nyopphengt loppisspeil med retrotapet på kjøkkenet. Admiralen? Niks.
Men etter som vi nå har vært gift i 9 år så begynner han å lukte lunta. Han har blitt mistenksom. Og det er jo ikke så verst det. Etter 9 år mener jeg. 

Nytt skap i gangen. Til all posten vår, og da mener jeg selvfølgelig regninger. Admiralen har oppdaget!
Nå skal det være sagt at Admiralen er særdeles begeistret for stort sett alt jeg gjør i huset - når han oppdager det mener jeg. Han klapper i hendene og synes det er både fint og flott. Han leser alle innleggene mine her på bloggen også. Det er fint for ham, for her forteller jeg jo om det meste jeg gjør i huset. 
På den måten kan jo også han få greie på hvor dorullene ligger.

Ny kitch loppispynteting. Denne har ikke Admiralen sett, og når han oppdager den tror jeg han får litt bakoversveis.
Ha en fin kveld all i hopa!

31 kommentarer:

 1. morsomt skrevet!
  jeg synes selv det er morsommere å flytte på bilder, sortere ting & tang i bokser og skap (slik at bar ejeg til slutt vet hvor alt er...)- enn å tenke på hvor dorullene skal ligge. Til raremannens fortvilelse noen ganger.
  finfin lampen ble.
  heihå!

  SvarSlett
 2. Hihi. Nå måtte jeg skikkelig fnise. Til forveksling lik min egen hverdag! God natt til deg:)

  SvarSlett
 3. Hehe.. Noen ganger er det faktisk greit at de ikke legger merke til ting også. ;)
  Råtassen min er faktisk litt for oppmerksom, og skal liksom mene så mye om så mangt. Da må man kverulere, diskutere og dividere så fælt- før han faktisk til slutt ser at det var gode endringer. Noen ganger sier han faktisk rett og slett bare "så fint!" , og jeg blir stående med hakeslipp og egentlig klare boksehansker.

  Her klarte du visst å engasjere en hel masse tanker ut av meg. ;)
  Veldig bra skrevet! :)

  SvarSlett
 4. Hei der Søta,

  Det er dessverre vanskelig å være uenig i det du skriver her - for det er jo for det meste riktig – men om ikke annet så er det jo bra at jeg kan bidra til at du skriver morsomme innlegg ;)

  Og helt riktig – siste ting har jeg ikke sett og det er sikkert greit for den var ikke helt hva jeg ville kjøpt… (skal ikke se bort fra at en av de minste i huset får lov til å ta den med ut for å leke litt med den, men det forutsetter jo at jeg finner ut hvor den står)

  Admiralen

  SvarSlett
 5. ha ha det høres ut som hjemme hos oss :)
  Og en god ide å legge ut på bloggen hvor du har lagt nyttige saker man ofte får bruk for! Jeg vet at mannen min leser bloggen min, nå kan jeg kanskje legge inn noen opplysninger om hvor han finner ting he he. Jeg kan jo lage et interiørinnlegg med henvisninger til hva som ligger hvor i huset, hmmmm, må tenke ut en lur vinkling her. Og lage et sted til regningene så han finner de!
  Morsomt innlegg dette, fine lamper og speil, og den kitschsaken var jo bare uimotståelig ;)

  SvarSlett
 6. Haha, du kan å skriva du ja :o)

  "Stakkars" Admiralen ;o) Kan godt forstå at han e fornøyd da, flinke du! Glede meg te å få unnagjort maling og oppussing, så eg og kan seriøst setta igang med kreative prosjekter. Kanskje det ikkje blir så værst med høst nei ;o)

  SvarSlett
 7. Hahahaha! Bra morsomt innlegg da! Og det ble ekstra gøy at admiralen/mannen kommenterte innlegget her. Da smilte jeg litt ekstra!

  Den lampen som var blitt sprayet var kjempefin!! Helt fantastisk form og farge... Jeg elsker lamper, og denne var ♥♥!

  ha en fin fin kveld!

  SvarSlett
 8. ej, vilken fin blogg du har!

  SvarSlett
 9. Gliser å gliser , humrer ;)!! Kjenner meg så godt igjen :) Sånn er det her i huset også :)

  Artig å vite at det er flere som oss :)

  SvarSlett
 10. :DDDDDDD Muligens at Gubben min oppdaterer seg en gang i blant ved og ta en tur innom bloggen min. Men han har dysleksi, så jeg tror at jeg burde ha lagt ut kart og tegninger:DDDD Dorullene har sin faste plass, mens regnngene flyt(t)er rundt omkring, He-he.Men jeg tror at jeg får lov og gjøre det meste, bare jeg holder meg unna reklaineren hans og tv`en:DDDDD Og jada, jeg har det:DDDDD Klemz Hjertedama/ Grethe

  SvarSlett
 11. Vittig, vittig! Ikkje alltid så lett for dei å henge med stakkars:-)Satt og humra for meg sjølv og ville dela gleda med min bedre halvdel og leste opp for han om alt Admiralen ikkje hadde oppdaga. Trur eg synest det var artigere enn han..merkeleg;-)

  Knallfin farge på begge lampane..Den første var heilt herleg med den tapeten i bakgrunnen. Like godt den andre også; Kvar får du tak i spraymaling i den fargen?

  SvarSlett
 12. Ha ha, no ler eg!
  Det er gøy når menn blir litt redde og flakkende i blikket... "å ja, DEN lampen ja, den vet jeg jo om. Trodde du mente den i gangen jeg. Skal jeg lage en kopp te til deg?"
  Akk ja, noen gleder skal man virkelig unne seg. Synes også lampene ble grådig fine. Belkini er enig, lyseblått er for tiden yndlingsfargen. Er det bare å spraye løs, eller må du pusse eller forbehandle på noe vis først? Jeg skal iallefall på lampejakt når loppissesongen braker løs!

  SvarSlett
 13. Artig, kreativt og flott:) Jeg liker "Admiralhumor"!

  SvarSlett
 14. Heisan!
  Hi,hi... synes jeg begynner å kjenne denne admiralen godt etterhvert og selv om han ikke registrerer alt virker han da veldig snill og likandes og tenk at han leser alle innleggene dine! Da hadde jeg blitt en smule rørt..
  Admiralen og far i huset har sine ulikheter. Far i huset ser hver MINSTE endring. Ikke en ørliten ting kan snikes inn og det UTEN å lese et eneste blogginnlegg.
  Kanskje noe midt imellom hadde vært det ideelle...
  Og så liker jeg veeeeldig godt den blå lampa!
  Ha en god natt!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 15. Admiralen har nok hele roen på at du har greie på hva du holder på med:) (selv om han virket litt tvilende på den siste kitch-saken)

  Utrolig fin farge på lampa! Og den tapeten gav meg helt hjertesukk!!! Så fin!

  SvarSlett
 16. :-D Dette måtte gjenfortelles til min mann...

  Lampa var så fin mot den orange tapeten! Min favorittkombinasjon for tida, og den vil nok gjøre seg gjeldende i kontoret vi holder på å ordne i kjelleren.

  SvarSlett
 17. Wauw hvor en flot lampe:) ELKSER farven
  og kender det alt for godt herhjemme:) Super humør...
  Hilsner Vicki

  SvarSlett
 18. Fnis! Kjekkt å høre at det er flere av oss der ute ;-) Lampa ble kjempefin også, hurra!

  SvarSlett
 19. Hehehe, heeerlig innlegg! Admiralen er som min kjære, og det er fint, haha.

  Takk for svar på sprayen! Skal definitivt ta meg en tur for å sjekke den ut. Bor i nærheten av Oslo, så det blir ikke noe problem.

  Klem fra Stine

  SvarSlett
 20. Fantastisk innlegg :) Du skriver utrolig morsomt!

  Fiiine lamper du har! Nydelig blåfarge på den du har sprayet.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 21. Så utrolig morsomt, godt at det er flere som har det sånn. Opplever det ofte. Jeg forteller mannen i huset at jeg har forandret og enten så leter han seg ihjel før han finner det eller så hender det at selv om jeg tydelig har forandret så legger han tingene der de var før.
  De mennene altså, hehe:-)

  Så utrolig fin blåfarge på lampen også var det utrolig lurt med et postskap.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 22. Å, så greie dere er, både du og Admiralen din! Tusen takk for ord som varmer et ferskt bloggehjerte!
  Ang manglene grunnarbeid på diverse prosjekter var det rent oppløftende å høre at du er akkurat som meg! Jeg elsker snarveier, og benytter meg av dem så ofte jeg kan - og det går overraskende ofte aldeles utmerket! Lampene dine så imidlertid så strøkne ut at jeg tok for gitt et langtekkelig grunnarbeid. Godt jeg tok feil, for da øker sannsynligheten betraktelig for at det Pafrikaske hjem får seg noen snaisne nye lamper i løpet av høsten!

  Fiiin mandagskveld til deg og gemalen!

  SvarSlett
 23. Heisann fra kjøkkenoppusseren:)
  Fantastisk innlegg igjen, du skriver så morsomt og gjenkjennende!!Her i huset sporer som regel mannen mine nyinnkjøp relativt raskt men han finner aldri det han skal fordi jeg stadig flytter om på ting.Men så finner han ofte ikke nøklene sine heller da og de flytter jeg ikke på:)Strøk nummer to på slagbenken står på agendaen i kveld! Gleder meg så til å sette ting på plass-antakelig på fredag!:) Ha en fin kveld begge to, hils C hvis hun besøker deg!

  SvarSlett
 24. Heisan!
  Nå leste jeg admiral-innlegget høyt for mannen min. Han står nemlig og stryker tøy like bak meg her.Han lyttet og hm..et og synes du skrev bra.
  Så bra at hentelapp er kommet. Når det gjelder rulletillegg så er de ikke så trillende runde disse tapetpakkene, du ser det jo selv når du henter din.De kan umulig rulle noe særlig.
  Håper du blir hoppende fornøyd i morgen!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 25. Ha ha du skriver festlig! Liker innleggene dine, og at mannen sjøl kommenterte var jo ekstra festlig! ;) Godt med tålmodige menn. ;)

  SvarSlett
 26. oOoh,likte virkelig den blå lampen i gangen til den freshe retro tapeten!!
  Du svinger pennen godt! Lo litt gjenkjennede for meg selv her gitt ;)

  SvarSlett
 27. Hihi så morsomt, tror mannen min også kunne passe i samme kategori som din hadde det ikke vært for at jeg har en lei tendens til å skryte a la ' se den fine nye lampa jeg har kjøpt'...må nok slutte med det...

  Super fin blå lampe :)

  SvarSlett
 28. Haha! Sånn er det heime hos oss også: Mannjen høyrer berre halve setningar og ser ikkje at eg har flytta rundt på ting eller kjøpt noko nytt. Føger der vidare :)

  SvarSlett
 29. hehehe..vittig og gjenkjennende gitt! Fiin blå lampe:-)

  SvarSlett
 30. Hei og hopp en nattetime
  I mangel av et godt sovehjerte blogger jeg litt natterstid.
  Veldig glad for at du ble fornøyd med tapetene og måtte le av at du rev av papiret på postkontoret!!!
  Det må jeg si!!!
  Så flott at emballasjen funket og nå har jeg fått flere slike tilbakemeldinger, så dette er trygt. Kanskje noe for dere også.
  Ha en superduper helg!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.