søndag 20. juni 2010

Flaggdag

Jeg liker å flagge. Flagg signaliserer liksom noe ekstraordinært, at noe stort er i gjære. For eksempel en bursdag, eller en nasjonaldag eller kanskje en fotballkamp (!)
Jeg skulle gjerne hatt en flaggstang i hagen, en svær en - midt i hagen. Men det vil ikke Admiralen ha. Han er vel redd for at han en dag skal komme hjem fra jobb bare for å oppdage at jeg har heist et digert retromønstret dynetrekk i flaggstangen. Blomstrete gult og oransj, til skam og skjensel for  hele nabolaget.
Men så gal er jeg ikke altså, helt kanskje og nesten garantert.
Men siden jeg er så glad i flagg så har jeg i hvert fall sydd noen egne, litt mindre og subtile retroflagg til bruk i heimen. Til hverdags og fest, i glade retrostoffer:
Litt retrosøm til stor glede for meg, og til (nok en gang) forundring fra Admiralens side. Men det er ikke noe nytt for ham at jeg sitter krokrygget over symaskinen og syr i turbofart med retrostoffene mine....
En dag skal jeg sy en ny PC-bag til ham av bare retrostoffer, en lappe-PC-veske i stormønstret retrostoff! Tenk å stille opp på kontoret med den veska a! Foran alle de andre dressmennene!
Det verste er at Admiralen hadde brukt den veska han, bare for å ikke såre meg....

Jeg stemmer for flere flaggdager! Kan vi ikke ha en sommerflaggdag for eksempel? Eller en retroflaggdag?

Ha en fin (flagg-)dag!


14 kommentarer:

 1. Å så KULT!!! Jeg falt pladask for flaggene dine. Så vannvittig god ide! Me LIKE a lot. Jeg føler at dette til og med er innovativt her i vår del av bloggriket.

  Vi har flaggstang. Til litt hodebry. Vi er ikke akkurat de flinkeste til å holde styr på dette med flaggdager, men gjør så godt vi kan - og ikke sjelden ser vi at nabogårder flagger når vi er ute på morgenturen med hunden helligdager - og henger opp flagget når vi kommer hjem....sånn ved 11 - 12 tiden på formiddagen. Heldigvis bor vi grisgrendt til - slik at det ikke er så mange som får med seg flaggtabbene våre.

  Det kan hender jeg kjører en copycat på disse sånn med tid og stunder - for de var fantastisk fine ;).

  Nå har vi litt roligere dager - i hvert fall sammenlignet med forrige uke. Vi har noen avtaler og gjøremål denne uka også - og så blir jeg 39 år på selveste St.Hansaften. Da skal det flagges ;)! Jeg har latt dagen forbigått i stillhet i mange år - men nå har jeg tenkt å slå til med litt familiefeiring. (Catering er dog fint).

  Hei og hopp - ha det godt...til neste gang vi skrives/leses ;).

  SvarSlett
 2. Ja til mere flagging! Det er nok av gode grunner om dagen, for eksempel for St. Hans, eller for at det er sommer. Og hver søndag. Og ikke minst for at jeg endelig har fått igang bloggen! Og snart for lilleprinsen min! Hurra!

  SvarSlett
 3. Ha ha, det ville da være fantastisk med et kæmpe stort retro flag i flagstangen! Men dine små flag er nu også meget meget fine:)

  SvarSlett
 4. Hi,hi.... nå har jeg humret og ledd meg gjennom hele innlegget! JA TIL RETRODYNETREKK I FLAGGSTENGENE!!!! Det må da gå ann å starte en folkeaksjon for dette!
  Det ville jo vitne om at vi er en nasjon med masse livsglede og glad humor!
  Admiralen er jo bare skjønn om han hadde gått med pc-veska med retrostoffer!! Jeg betviler at far i huset hadde gjort det her... selv om han ikke er redd for dumme seg ut av noe slag. Tror han hadde sagt at jeg fikk ha de retro-greiene for meg selv.
  Takk for et skikkelig glad-innlegg! Flaggene deu har sydd er helflotte!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 5. Så fine flagg! Likte dei!!
  Fyrste gongen min innom deg/dykk - men kjem igjen! For her var det mykje fint:-)

  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 6. Ha ha, jeg kan sagtens se det for mig, det med et kæmpe retroflag i en villahave-flagstang :P

  Sikke nogle fine flag, god idé at lave klassiske fødselsdagsflag af retrostofferne!

  Tak for dine søde kommentarer inde hos mig, dejligt du kan lide hvad du ser. Det ser ud til du også selv har en lækker samling ;)

  Kh. Julia

  SvarSlett
 7. Hejsa

  Sikke en dejlig blog du har dig:) har lagt mig på som fast læser og glæder mig til at følge dig fremover:)

  Hilsner Vicki

  SvarSlett
 8. Heisan! Så utrolig flott flagg du har laget. De stoffene var helt nydelige!! Takk for koselig kommentar inne hos meg. Jeg kommer garantert tilbake hit, mye fint!!

  SvarSlett
 9. Haha, nydelig innlegg :o)

  Det var ein bra ide. Eg har visst ein tendens te å kjøpa nye flagg kvar 17. mai, for de forsvinne på mystisk vis...

  Ser ikkje vekk fra at den planlagte storopprydningen min vil avdekke kor jaffal nåken av de har gjømt seg, og då e det jo bare te å gi de ein omgang med malerkosten og bytta ut det norska flagget med et "helårsflagg"...
  Fantastisk!!! :o)

  SvarSlett
 10. Så gøy å sjå give-awayen min på sida dåkkas forresten :o)
  Har ikkje klart å finna ut kossen eg legge sånt på sida eg...

  Vel, vel, ser jo at du ska ha tre lodd, men du har glømt å skriva det under selve give-awayen. Hadde vore supert om du hadde skreve tre lodd der, for plutselig har eg glømt det ut når eg ska ha opptelling vettu, og det ville vore for dumt...

  Reise på jentetur te Malaga med ei venninna (heilt uten unger!!! :o)) på fredag, og kim vett ka eg huske itte å ha vore der ei veka... ;o)

  Ønske dåkke begge ei flott, kreativ veka!

  SvarSlett
 11. Hei vennen!
  For noen nydelige flagg!! Har faktisk tenkt på å lage sånne jeg også, men du vet det bobler over av kreative tanker og svært lite blir gjennomført:) Men nå ble jeg enda mer inspirert!:)
  Klem

  SvarSlett
 12. Ho ho ho digert retroflagg i hagen, fantastisk!
  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, tok nettopp (ganske så motvillig) ned tre vimpelrekker som ble hengt opp i anledning navnefest her (for over en uke siden). Spurte da Molliemannen litt forsiktig om de kanskje bare kunne henge litt lenger? Eller blir det litt for tivoli lissom? Da svarte han "nei, det kan jo være sånne sommervimpler som henger hele sommeren det?" I LOVE MOLLIEMANNEN :-D

  SvarSlett
 13. Så flotte flagg du har laget! Utrolig fine. Og hvorfor ikke ha et stort retro dynetrekk i flaggstangen? ;)

  Takker for fine kommentarer hos meg! Du er søt!

  Klem FargeBarn

  SvarSlett
 14. Tusen takk for hyggelige kommentarer på min blogg:) Skikkelig tøffe flagg i suuuuper stoffer - og lampa i innlegget under er strålende vakker og til inspirasjon - lurer på om jeg må ha en sånn i "bua"....

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.