onsdag 3. november 2010

En sesong er over

Tapetbord fra Scaryloppiset
Jeg synes at loppissesongen er litt sånn slutt når det blir november. Da har alle speiderne og korpsene samlet inn masse penger til øvingslokaler og nye uniformer, og skrotnissene i svenskeskogene skalker lukene og går i hi for vinteren.
Heldigvis braker det løs til våren igjen. Jeg synes imidlertid det er på sin plass å avslutte årets loppesesong med bilder fra denne sesongens mest scary loppis. Hit hadde jeg definitivt ikke dratt alene eller på kveldstid.
Scaryloppis på Hedekas i Sverige
Langt utpå svenske bondelandet, in the middle of nowhere, ligger dette scaryloppiset. Det består av to brakker, en buss og to campingvogner. Samt et våningshus som jeg ikke hadde gått bort til hvis jeg hadde fått betalt for det. Det er meget mulig, om ikke stor sannsynlighet for, at man tar en stor helserisiko ved å gå innenfor døren (e).
Dette får meg til å spørre:
Når ble jeg en sånn skrotkjerring?
Jentene sjekker ut scaryloppiset.
Admiralen hadde ikke ord egentlig.
Før i tiden ville jeg kjørt forbi et sånt sted og ristet medfølende på hodet. Nå som jeg ser verden gjennom skrotkjerringbrillene mine, ser jeg derimot på denne plassen som et mekka av mulige loppefunn.
Jeg tok med Lillesøster til loppiset, for å vise det frem.
'Skjønner du hva jeg mener eller', spurte jeg.
'Jaaah' sa hun åndeløst.
Lillesøster var enda mer modig enn meg. Hun gikk inn til og med inn i den campingvogna som var halveis sunket ned i et gjørmehøl.
Jeg sto på utsiden. Det knirket faretruende i campingvogna.
Lillesøster kom ut igjen med noen fine gamle julekort. Jeg pustet lettet ut. Campingvogna hadde ikke spist henne opp.
Skrot skrot og atter skrot
Skattkammer eller rett og slett bare skrotnissehus?
 Hvis noen av dere har vært på loppiset i Tanum og sett hvor møkkete og ekkelt det er der, så kan dere gange det med ti. Her omtrent på skalaen ligger Scaryloppiset på Hedekas. Ikke bare har vi skumle brakker og nedsunkne campingvogner, her fins utstoppede hunder og damer med glassøye også. Og snusmenn som mangler fortenner.
Jeg refererer atter en gang til gutten med banjoen. 

Denne fant jeg på Scaryloppiset. Dessverre får den ikke lov til å bo i huset.
Uansett hvor mye jeg vasker den så lukter
den fremdeles
Død og Fordervelse.
 Da gjenstår bare å si takk for sesongen til alle loppisvenner der ute, og ikke minst sende en varm takk til Admiralen, som til tross for fangstangsten gladelig kjører meg fra det ene scaryloppiset til det andre med et smil.

Ha en fin kveld alle sammen:)

16 kommentarer:

 1. For et fantastisk psyco loppis!!! Utrolig kult! Gleder meg til å følge med på hvilke scaryloppis du klarer å oppdrive neste sesong:)

  SvarSlett
 2. Haha, scaary saker!! Passer bra nå når halloween har vært ;)
  Den borden var jo superskjønn!!!

  SvarSlett
 3. Scary ja! Men eg hadde nok ikkje kjørt forbi nei :o)

  Har du prøvd å vaske den flotte arkivveska di med eddik? Eg fekk tips om å vaske ileluktende tøy (fra loppis ja, for her blir ingenting illeluktende må veta...) med eddik ser du. Hadde eddik i ein vaskeball i tilleg te vanlig vaskemiddel, og ALT kom luktfritt ut igjen ;o)
  Eddik ska visst ta lukta av det meste.

  Godeste, tålmodige Admiralen du har da!
  Hilsa masse tebake, så må vel eg tebake te litt ryddings tenke eg...

  SvarSlett
 4. Grøss å gru ! Men spennende ;) Jeg hadde likt å vært der !Ser for meg banjo gutten ( dadaladadadada :)

  Ha en fin kveld videre :)
  Klemmer fra Skjerstadheimen !

  SvarSlett
 5. Ha, ha, hadde nok ikke vært noe for meg - jeg er en skikkelig superpingle! Men sikkert et sted man kan finne skjulte skatter hvis man tør nærme seg:-)

  Jeg digget den tapetborden og den illeluktende arkivvesken:-)
  Og han Admiralen skulle jeg gjerne lånt litt:-)

  Ha en fortsatt fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 6. Dette er vel så langt ned man kan synke for å få tak i gamle skatter? ;o). Til våren er jeg klar for tur igjen! Med henger!! Her i heimen tusler husbonden ettertenksomt mellom garasjen og stua. Den ene gangen med vater, neste gangen med trelim, så en ny planke. Etter å ha kommet seg over sjokket i går gikk han i gang for å sette sitt preg på nisja. Det ble et kompromiss; tapeten fikk bli, men kom hylle opp og han har dekket delen under nederste planke med panel. Blir faktisk veldig fint. Og han måtte innrømme at han satte pris på at jeg dro igang med sånt, bare han fikk lov til å fullføre på sånn jeg-er-nøye-når-jeg-først-gjør-noe-for-tenk-når-vi-skal-selge-en-dag vis. Takk for at du kom med effektiviten og arbeidslysten din til meg i går! Jeg er strålende fornøyd og har fått ny giv til å fikse mer i stua. Tar med resten av den søte tapeten til deg på tirsdag, ok? Gooooood klem

  SvarSlett
 7. Heisann!!!Ja her såg det skummelt ut:)Var på et slik loppis i Sverige jeg også,kjøpte ingenting for alt luktet mugg og fordervelse,Men må jo oppleves da.Nydelig den tapeten øverst!!Ha en flott kveld:)Klem linda:)

  SvarSlett
 8. Wow! -Men det ser jo veldig spennende ut, da! Man kan jo ikke kjøre forbi sånne steder, for de er jo potensielle skattekister:)
  Synd arkiv-vesken lukter, for den var fiiin!

  Gøy å lese om dere i forrige innlegg, forresten:)

  SvarSlett
 9. Morsomt å se bilder fra loppisene, og ikke bare av skattene man har jakta ned! Aner ikke hvordan jeg oppdaga denne bloggen, men jeg følger den mest fordi jeg liker loppeinnleggene ;)

  Et annet triks som kan funke på loppelukt er å dynke i kefir.. Men ei hel plastveske? Tror dette fungerer best på tekstiler.

  SvarSlett
 10. Ha ha ha så morsomt :-) Syns jeg ser dere liksom. Jeg syns spesielt det bildet av jentene som vandrer rundt blant brakker og campingvogner og annet snadder var herlig. Ja, det er jaggu noen ganger man kan føle seg litt snodig, når man har denn interessen som gjør at man blir så begeistret av å rote rundt blant gammelt skrot. Jeg skjønner at noen kanskje kan synes at det er litt sært. MEN, de aner jo ikke hvilken moro de går glipp av ;-) Thoho!!!

  SvarSlett
 11. Dette er det nærmeste man kommer Twin Peaks her i Norden...tøffe lillesøster da, det er girlpower det, hun var nok sikkert ekstra trygg fordi støresøs var på utsiden;)) Spørs om ikke jeg også brått kunne ha tatt den samme runden.

  SvarSlett
 12. hæhææ, tenk at det er dette vi helst vil gjøre på en fridag. For en syk, syk verden!! Har ikke vært på nevnte loppis, men blir nok ikke lenge til etter å ha sett disse inspirerende bildene :)

  *klemmeklemme*

  SvarSlett
 13. Nydelig tapetbord - vel verdt helserisikoen spør du meg ; )

  SvarSlett
 14. WOW for et gjennomført scaryloppis!!
  Ikke noe for meg tenker jeg når jeg leser dette...Anser meg selv som relativt lite pinglete, men når jeg husker reaksjonen jeg hadde på Tanum sist så må jeg nok innse at jeg har en grense for hvor jeg får skyggelappene på og ikke lenger klarer å finne skatter men bare ser rot..
  Men dere to søstrene er helt klart loppis-tøffe på alle måter og hvilke skatter du finner også da!
  Når jeg leser kommentarene blir jeg veldig nyskjerrig på tapeten Miss Fjeldhus har satt opp i nisja i stua!? Håper det blir et innlegg av det!!
  Herlig å tenke på at vi har en stor loppis-godbit igjen denne sesongen! I køben om 1 måned:)
  Klem

  SvarSlett
 15. God formiddag kjære Andregaselle!
  Her kommer et livstegn fra en annen skrotkjerring. Jeg synes det ser ut som et fascinerende sted og fikk umiddelbart lyst til å trylle meg selv inn i den bussen der og ta på loppebrillene. Det er jo ganske lugubert på Tanum loppis også om du har vært der.
  Kveldstid bør vi kanskje holde oss unna...
  Køben om en måned høres himmelsk ut!!!
  Ha en glad dag i solen og hei, hei til Førategaselle også!
  Klemmer fra kaspara

  SvarSlett
 16. Det hørtes jaggu ut som et scaryloppis det ja.. Minner meg om et loppis jeg var på i sverige en gang sent en ettermiddag aleine!!! Det var et gammel skeivt hus som så ut til at det skulle ramle sammen når som helst. Men loppegal som jeg er så tvang jeg meg selv til å ha mot å gå inn. Når jeg var inne oppdaget jeg også en trapp til andre etasje, det vil si loftet. Det var med sjelvne bein jeg gikk steg for steg og strakk halsen for å se om det var verdt et besøk på loftet. Jeg har aldri vært så effektiv på loppis før. Og jaggu fant jeg mange fine skatter. Men jeg drar aldri dit igjen.

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.