søndag 23. januar 2011

Dryppe lys

Snegler på kjøkkenfat
Før, en gang i steinalderen da jeg var liten, da dryppet vi lys på barnehagen. Og hjemme. Nå er dette naturligvis ikke lov lenger, og ikke får vi lov til å kjøre uten bilbelte heller. Alt er blitt så kjedelig synes jeg. Men når alt er sånn kjedelig, spesielt på en søndag når vi ikke kan gå i butikken og kjøpe mer stæsj, da bryter vi sånne uskrevne regler og leker med fyrstikker og stearinlys her i huset. Det er faktisk kjempegøy.
Dyp konsentrasjon
Sjå, ein elg
Toåringen, som faktisk snart blir tre, er heldigvis redd for stearinlys. På den måten slipper jeg å forklare henne at hun er for liten for lysdrypping, og det er jo ålreit. Da sparte vi oss for det dramaet i dag.
Tantebarnet. Får ikke være med på leken.
Pepperkakeformer, vann og stearinlys
Fineste søndagsbesøket...
Ønsker alle sammen en finfin søndag!

34 kommentarer:

 1. Kult, det der holdt jeg på med som liten også. -Men bare oppi et glass, så det var jo en super idé med pepperkakeformene:)

  Tror vi må prøve det en dag, storebror og jeg!

  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 2. DET er lenge siden jeg har gjort! Så søte figurer:) Hmmm..kveldssyssel?;)

  SvarSlett
 3. Jeg husker vi også dryppet i vann :) Men vi gjorde også noe annet- vi dryppet på Donald duck blader. Når stearinen hadde tørket, tok vi dem av bladet, og da var det trykk fra bladet på baksiden ;)

  Kos dere denne søndagskvelden også :)
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 4. Gøy å se dette igjen. Et skikkelig barndomsminne dette ja. Lurt å bruke kakeformer.

  Dere må også kose dere i kveld.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 5. har vært gjennom dette da jeg var lita jeg også:) Jeg har jobba i barnehage i 23 år, og for 10 år siden gjorde vi det faktisk i barnehagen:)
  Våre barn dryppa lys hver påske da de var små, nå er de 16 og 19 år, (de to yngste):) Håper de fører denne aktiviteten videre til sine barn:)
  Yndig jente du har og søøøt baby på besøk:)

  Takk for påminnelsen:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 6. Ja, det har jeg også gjort sammen med eldstemann-kjempegøy!
  Da jeg var liten dryppet vi også på tegneserier, men tror bladene er laget av noe annet nå til dags-det blir ikke bilde lenger!
  Lurt å bruke pepperkakeformer!
  :)

  SvarSlett
 7. Åh dryppe lys er lenge siden jeg har gjort. Dette var fast innslag hver juleverksted på barneskolen. fikk sånn nostalgisk følesle her nå...hørtes ut som en herlig søndag.

  SvarSlett
 8. Dette fikk ikke jeg lov til som liten da min mor er ekstremt redd for alt sånt!! Men jeg kommer garantert til å gjøre dette sammen med guttungen, kanskje allerede i morgen når snuppelupp sover da de skal være hjemme fra barnehagen :) Ha en super søndagskveld videre :)

  SvarSlett
 9. Dryppe lys er gøy! Jeg husker veldig godt at jeg gjorde dette da jeg var liten. Og mine to har også fått dryppe lys, fra de var ganske så små faktisk... Er jo så koselig!

  Veldig fine og stemningsfulle bilder. Likte veldig godt å se graden av konsentrasjon som må til for å kunne dryppe lys :-)

  SvarSlett
 10. Dette gjør ungene ofte her hjemme også.
  Og jeg kjenner meg så igjen i dem, når de drypper stearindråper i vann. Herlig!

  SvarSlett
 11. Det ser vel nok hyggeligt ud.
  Jeg kommer også til at mindes en gang i tiden før stenalderen.

  SvarSlett
 12. Åh, ni ser ut att ha haft en mysig dag. Vilken rolig idé.

  /Mia :)

  SvarSlett
 13. Er det nu forbudt??? Jeg har da ofte gjort det med de to største, der også gjorde det i børnehaven, men det er rigtigt at min den yngste ikke har fået lov. Hmmm. Vi må kræve starinlysosen tilbage ikke? I har lavet nogle af de fineste starinlysdryp ting jeg har set. Så skønne.

  SvarSlett
 14. Hadde heilt gløymt av denne koselege aktiviteten:) Vi dryppa også opp i glas, og hengte opp rundingane etterpå. Kanskje litt meir spennande med former, då:)

  SvarSlett
 15. For en s u p e r ide!! Jeg dryppet lys med ungene i aktivitetskaleneren vår før jul, men bare på gammelmåten i et vannglass. Pepperkakeformer skal vi gjammen meg prøve. Det ble jo så t ø f t :) Klæm

  SvarSlett
 16. Huske godt det eg og :o)
  Såååå kjekt var det jo!

  Hærlige stemningsbilder fra gaselleheimen.

  SvarSlett
 17. Kjenner igjen lukten fra denne aktiviteten helt hit...det var en fast aktivitet her i huset når jentene mine var små...det ble mange fine kreasjoner. Jeg bare er såååå misunnelig på det Ethel Von Horn(?) fatet du har, jeg bare drømmer om at jeg finner et slikt en dag. ha en fin uke som kommer;)

  SvarSlett
 18. Herlig ja dette husker jeg..

  Ha en fin ny uke!!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 19. Åå, - sånne lagde jeg også masse av da jeg var lita... :) I vannglass... Kunne holde på kjempelenge om gangen. (he-he)

  Smart å bruke former, da... :)

  SvarSlett
 20. Lurt, lurt! Også jeg som nettopp hev noen grusomme rillete orange lys som jeg fikk på utloddning en gang....! Har bare hvite lys her i heimen, men jammen kan man få bruk for de med farge også. Åsså lite søt og stor han tantebarnet har blitt da! Skimtes det en liten tann der også ;o)

  SvarSlett
 21. Å, så artig!! Og jeg som sto med alle de blå lysene i hånda etter at gårdagens barndåp var ryddet vekk, og så fløy minnet om lysdrypping i snøen forbi et sekund eller to....nå må jeg jo prøve sammen med ungene. De har aldri gjort det før, alt er jo farlig nå til dags som du sier :)

  Ha en LYS fin dag!
  Marit

  SvarSlett
 22. åja, det er lenge siden vi gjorde det! Har faktisk ikke tenkt på det, men det ligger nok mange gamle lysstumper vi kan leke med en kveld her.

  Takk for god idé!

  SvarSlett
 23. Åh, sånn gjorde jo jeg når jeg var liten! Hadde jeg helt glemt :)

  SvarSlett
 24. Her er det nok mange som fikk vekket barndomsminner i innlegget ditt :) Husker vi alltid drypte lys når vi var på hytteturer på vinteren, og jaggu skal ikke jeg introdusere dette for jentene neste gråværsdag :) God uke

  SvarSlett
 25. HEI!! Så stilig å bruke pepperkakeformer! Kjempelurt!! Såg ut som en trivelig aktivitet for både store og små!! Fin elg, og fint brett under ;) Ha en fortsatt fin kveld! ¤R¤

  SvarSlett
 26. Så gøy...jeg dryppet jo ofte lys da jeg var liten men nå hadde jeg faktisk helt glemt det. En fin påminnelse og kanskje vi leker oss med lys og fyrstikker her i huset også om ikke så lenge? Hilsen Anne lise:-)

  SvarSlett
 27. Mine barn dryppet mye med lys, og jeg har også gjort det sammen med barnebarna mine. Det begynner å bli en stund siden sist vi hadde den slags aktivitet når de er på besøk, så her ga du meg et godt tips.

  Ved neste besøk settes lysdrypping på timeplanen.

  Klem

  SvarSlett
 28. Åå virkelig gode barndomsminner !

  SvarSlett
 29. Heisan!
  JA til ikke-kjedelige liv og aktiviteter! Dette så jo supermorsomt ut og jeg tror jeg har levd et langt liv uten lysdrypping!
  Og det var før alle disse må-ikke-reglene også!
  Herlig skrevet som alltid og humringen hos Kaspara uteblir ikke.
  Riktig sjarmør på nederste bildet!
  Ha glade dager!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 30. Åååå, barndomsminner...

  Dette skal jammen eldstejenta få prøve i dag.

  Koselige bilder.
  :)

  SvarSlett
 31. Hm, galt å dryppe lys, altså? Men det e jo så gøy! Faren for avsvidd hår og øyenvipper setter bare en spiss på det, synes jeg. Men kanskje det ER litt dårlig familie-HMS. Jaja, figurene deres ble nå riktig så snaisen! Den var lurt å dryppe i pepperkakeformer, vi har bare pleid å dryppe en kladeis et et yogurtbeger med vann. Når jeg sier det slik, høres det ikke gøy ut en gang...

  Fin uke til gaselleflokken!

  SvarSlett
 32. Ååååå, det hadde jeg nesten helt glemt ut! Vi dryppet jo alltid lys i steinalderen.... Denne kunnskapen må jeg jammen børste støvet av, da dette er nok midt i blinken for mine jenter!!

  Ha en herlig kvald dere!!

  SvarSlett
 33. Ååååå !! Lysdrypping !! Det hadde jeg nesten helt glemt av. Husker at jeg elsket det da jeg var lita. Gjett om jeg og miniprinsessa skal leke med stearinlys neste helg :D

  Klem :)

  SvarSlett

Say what?

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.